Влада РС

Вишковић: Морамо одбранити Српску и њену имовину – без ње за Србе у БиХ нема живота

„ОВО ЈЕ НАСТАВАК БОРБЕ ИЗ 90-ИХ, УЧЕСНИЦИ НИСУ ИСТИ, АЛИ СЦЕНАРИСТИ ЈЕСУ“
  • Премијер у Власеници упозорио: – БиХ нема имовину – имовина је на ентитетима. Република Српска мировним споразумом у Дејтону добила 49 одсто територије и сву имовину на њој. Морамо бити паметни, свјесни чињенице да Српска мора бити сачувана и одбрањена и зато нам је неопходно српско јединство

Извор: РТРС

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Радован Вишковић истакао је да се борба која се деведесетих година водила за одбрану Републике Српске – води и данас, само другим оружјем с циљем да се спријечи да се Српска развласти и узме јој се имовина.

Он је истакао да учесници данашње борбе нису исти, док сценаристи јесу.

– Исти су пројектанти, машинерија, која на неки начин жели да све оно што су наши борци крвљу платили и створили данас на неки волшебан начин развласте, да нам узму имовину – рекао је Вишковић.

Истакао је да без имовине не може постојати једна земља.

– БиХ нема имовину – имовина је на ентитетима – указао је Вишковић и подсјетио да је Република Српска мировним споразумом у Дејтону добила 49 одсто територије и сву имовину на њој.

Он је указао да данас у БиХ којекакви стручњаци и историчари замајавају грађане својим изјавама о имовини.

Вишковић је навео да постоје мешетари који зарађују на сваком крвопролићу и сукобу, те указао да се и данас залажу да дестабилизују БиХ и не желе јој ништа добро.

– Зато морамо бити паметни, свјесни чињенице да Република Српска мора бити сачувана и одбрањена и зато нам је неопходно српско јединство – напоменуо је Вишковић.

Упозорио је да за Србе без Републике Српске у БиХ нема живота.

– Ако Сарајево буде одлучивало о судбини српског народа, онда тешко нама свима – упозорио је Вишковић и позвао на уједињење у одбрани институција Републике Српске.

Вишковић је у Власеници присуствовао обиљежавању 31 године од оснивања елитне јединице Војске Републике Српске – Јуришног одреда Власеница.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар