Влада РС Главно

Вишковић: Музеј „Стварање Републике Српске“ на Палама биће важна установа и имаће подршку Владе РС

ПРЕМИЈЕР У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА АСОЦИЈАЦИЈЕ „СТВАРАОЦИ СРПСКЕ“
  • На састанку закључено да се само заједничким дјеловањем и јединством унутар Републике Српске могу превазићи изазови са којима се Српска суочава

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Источном Сарајеву са представницима Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“.

Tоком састанка, Вишковић је истакао значај и улогу те организације данас, као и допринос који су њени чланови дали приликом рађања Републике Српске.

Вишковић је истако да је важно да се чује глас људи који су били директни учесници процеса који су дефинисали данашње политичко уређење, како Српске тако и БиХ.

Предсједник Асоцијације Стеван Медић се захвалио Вишковићу на досадашњој подршци Владе и на квалитетној сарадњи коју остварују Влада и ова организација.

Током састанка представници Асоцијације су презентовали пројекат музеја „Стварање Републике Српске“ који је у фази формирања у Палама. Разговарано је о његовом значају и будућем начину функционисања.

Премијер је рекао да је то значајан пројекат који ће у многоме послужити да се презентују историјски догађаји, процеси и људи који су стварили Српску, као и да ће се и даље наставити подршка том важном пројекту.

На састанку је закључено да се само заједничким дјеловањем и јединством унутар Републике Српске може превазићи изазовно вријеме у коме се налази Република Српска.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар