Влада РС

Вишковић: Нећу се либити да тражим помоћ стручних људи и изван Владе Републике Српске

МАНДАТАР ЖЕЛИ ВЛАДУ СА РЕОРГАНИЗОВАНИМ НЕКИМ МИНИСТАРСТВИМА У КОЈОЈ ЋЕ БИТИ МОГУЋЕ СМЈЕНЕ
  • „Подржавам Додиков став да свако треба да има слободу да изабере за обезбјеђење људе којима вјерује. То су људи који стоје први до вас и ако вам пријети ‘опасност’ од тих људи, од кога вас онда они чувају – да ли сами од себе“

РАДОВАН Вишковић, мандатар за састав нове владе Републике Српске, након четири дана консултација са политичким партијама, социјалним партнерима и удружењима од републичког значаја рекао је да ће будућа Влада бити спремна да прихвати све сугестије без обзира од кога оне долазиле ако се ради о нечему реалном и на добробит грађана.

Такође рекао је да ће инсистирати на резултатима и да ће социјално осетљиве категорије остати у фокусу и нове Владе Републике Српске.

„Нећу се либити да тражим помоћ стручних људи па и људи ван Владе Републике Српске“, рекао је Вишковић.

Након консултација рекао је да је неке ствари научио те да је чуо неке занимљиве приједлоге, те да ће фокус бити на помоћи реалном сектору и да се нада да ће нова Влада у нову годину ући са кључним документима као што су буџет итд.

Наредни дани биће посвећени реорганизацији Владе те да ће одмах на наредној сједници бити измјењени закони који то регулишу. Нагласио је да ће Министарство индустрије енергетике и рударства бити подијељено на два министарства те да ће Министарство за избјегла и расељена лица бити сведено на ниво секретаријата, а и Министарства просвјете и културе и Министарство за економске односе и регионалну сарадњу претрпиће одређену реорганизацију.

Ово је Влада која неће бити заштићена од смјена. Инсистураћу на стручности и одговорности, нагласио је Вишковић.

Додика треба да обезбјеђују људи којима вјерује

Мандатар за састав нове Владе Републике Српске Радован Вишковић сматра да предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика треба да обезбјеђују људи којима вјерује.

Вишковић је истакао да подржава Додиков став када је ријеч о обезбјеђењу, те да сматра да свако треба да има слободу да изабере људе којима вјерује и који могу у датом моменту да испуне функцију за коју су плаћени.

„То су људи који стоје први до вас и ако вам пријети ‘опасност’ од тих људи, од кога вас онда они чувају, да ли сами од себе“, рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

На службени мејл шефа кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика стигао је акт Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ којим га обавјештава да ниједна полицијска агенција, изузев припадника Дирекције, у зграду Предсједништва БиХ не може уносити оружје.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар