Влада РС Главно

Вишковић: Ниједан закључак Народне скупштине РС није антидејтонски

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗАДУЖИЛА СВОЈЕ РЕСОРЕ ДА ПОЧНУ ДА ИХ РЕАЛИЗУЈУ
  • Премијер Радован ВИШКОВИЋ: „Закључци морају проћи и Вијеће народа и сигурни смо да ће ићи и на Уставни суд, али нам то ништа не значи

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић оцијенио је да су закључци Народне скупштине у складу са Дејтонским мировним споразумом и овлаштењима највишег законодавног тијела, те нагласио да ће их представници Републике Српске спроводити.

„Народна скупштина овлаштена је да доноси закључке и ниједан од донесених није антидејтонски. Разумијем да су за некога забрињавајући, али за нас су само закључци које би требало сви представници Републике Српске да поштују и да их спроводе и ми ћемо се тако и понашати“, рекао је Вишковић одговарајући на новинарско питање како коментарише то што су за неке закључци посебне сједнице Народне скупштине забрињавајући.

Он је навео да је Влада Српске на данашњој сједници разматрала закључке у вези са мјерама које су њена обавеза и задужила ресоре да по тим закључцима раде, не чекујући када ће они званично бити објављени.

„Закључци морају проћи и Вијеће народа и сигурни смо да ће ићи и на Уставни суд, али нам то ништа не значи“, додао је Вишковић.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је Информацију о неуставној трансформацији дејтонске структуре БиХ и утицају на положај и права Српске у којој се наводи да институције Републике Српске имају обавезу да инсистирају на досљедном спровођењу Дејтонског споразума, нарочито Анекса четири – Устава БиХ.

Посланици су усвојили закључке владајуће већине у којима се истиче да Народна скупштина одбацује све акте који су противуставни и нису у складу са Општим оквирним споразумом за мир у БиХ.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар