Влада РС

Вишковић: Нисам погрешно интерпретирао Сатлера – у ЕУ-обавезама БиХ нема ни страних судија ни високог представника

„НИШТА НЕ ЗАМЈЕРАМ САТЛЕРУ И ЊЕГОВОМ ТИМУ – НИСУ У ПРИЛИЦИ ДА ОТВОРЕНО ИЗНОСЕ СТАВОВЕ
  • Премијер Радован ВИШКОВИЋ: Они покушавају да нешто кажу, а да не увриједе шефове, налогодавце... Нема никакве погрешне интепретације, искључиво из једног јединог разлога – све што сам рекао на српском језику, они су прилагодили енглеском преводу    

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас за РТРС да није погрешно интерпретирао ријечи шефа Делегације ЕУ у БиХ Јохана Сатлера о ОХР-у.

– Они покушавају да нешто кажу, а да не увриједе шефове, налогодавце, а овдје је више него јасно о чему се ради. Нема никакве погрешне интепретације, искључиво из једног јединог разлога – све што сам рекао на српском језику, они су прилагодили енглеском преводу, али значајније је оно што су обавезе БиХ на европском путу, а тамо нигдје не стоје високи представник и стране судије у Уставном суду БиХ – рекао је Вишковић.

Он је рекао да је јучерашњи разговор са Сатлером био веома коректан и да ни са једне стране није постојао договор да се садржај не презентује јавности.

– Не замјерам амбасадору Сатлеру и његовом тиму јер нису у позицији да отворено саопште ставове, већ увијек морају на тежи начин да саопштавају, а то је да се покушају додворити једној, другој и трећој страни у БиХ, што је веома тешко – навео је Вишковић.

Из Делегације ЕУ у БиХ саопштено је данас да су опсежна међународна супервизија и употреба извршних овлаштења неспојиви са чланством у ЕУ и да је Сатлер током јучерашњег састанка са Вишковићем подсјетио на дугогодишњи став ЕУ, односно да ће на европском путу бити потребно испунити Агенду „Пет плус два“, што ће омогућити затварање ОХР-а.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар