Влада РС

Вишковић: Нове Шмитове измјене Изборног закона срачунате су на елиминисање Додика из политике

ПРЕМИЈЕР НАГЛАСИО: ИНСТИТУЦИЈЕ СРПСКЕ ТЕ ПРЕВАРЕ И ПОДВАЛЕ НЕ СМИЈУ ПРИХВАТИТИ
  • Све огољују двије додате тачке. Прва гласи: „Даном правоснажности судске пресуде којом му је изречена сигурносна мјера забране обављања одређеног занимања, дјелатности или дужности која представља функцију изабраног члана у органу власти“. А друга: „Даном правоснажности судске пресуде којом је изречена казна која за правну посљедицу има престанак те службене дужности и тог радног односа“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је суштина најновијег наметања измјена Изборног закона од стране Кристијана Шмита елиминисање предсједника Српске Милорада Додик из политичког живота БиХ.

Вишковић је рекао да је то јасно видљиво из члана осам овог закона.

– Ове жалосне, јадне, недемократске и нецивилизацијске измјене Изборног закона имају само једну поруку и једну одлуку у смислу елиминације предсједника Републике Српске који се зове Милорад Додик из политичког живота БиХ и то је поента читаве приче – рекао је Вишковић.

Указао је на двије тачке из члана осам које је Шмит додао, и то тачку пет која гласи: „Даном правоснажности судске пресуде којом му је изречена сигурносна мјера забране обављања одређеног занимања, дјелатности или дужности која представља функцију изабраног члана у органу власти“, те тачку шест, која гласи: „Даном правоснажности судске пресуде којом је изречена казна која за правну посљедицу има престанак те службене дужности и тог радног односа“.

– Ово је рађено због предсједника Републике Српске и те журбе и судске пресуде која ће бити у овом контексту. Међутим, у постојећем закону то није писало тако и овај послушник нечијих налога, а зна се чијих, које амбасаде, ово је морао да уради како би то имало неки свој слијед – нагласио је Вишковић.

Вишковић је рекао да је све то мало замотано у целофан због јавности „како се Срби не би досјетили“.

– Међутим, Срби су се одмах досјетили, и ове преваре и подвале ни по коју цијену не смију прихватити институције Републике Српске – рекао је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар