Влада РС Главно

Вишковић о Додиковој посјети Москви: За Српску је добар сваки одлазак њених званичника код пријатеља

„ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НЕ ИДЕ У МОСКВУ САМО ЗБОГ СУСРЕТА СА ПУТИНОМ“
  • Премијер Радован ВИШКОВИЋ: Предсједник Додик не иде у Москву искључиво због сусрета са Владимиром Путином. Они ће се састати на скупу на којем ће бити више од 500 званица са највишег нивоа Руске Федерације и сусједних земаља. На том скупу ће бити анализирана тренутна глобална ситуација и правци кретања. Веома је важно да наши људи учествују на таквим састанцима. Зашто бисмо ми били ускраћени да знамо шта се на тим скуповима говори, у ком правцу идемо и да се и ми спремамо за такву будућност?

ПОВОДОМ посјете предсједника Српске Милорада Додика Русији, премијер Радован Вишковић је рекао да је сваки одлазак званичника Републике Српске ван њених граница, поготову ако иду код пријатеља, добар за Српску.

– Ова посјета се медијски, по мало, погрешно тумачи. Предсједник Додик не иде у посјету искључиво због сусрета са предсједником Русије Владимиром Путином. Он већ вечерас, када допутује у Москву, има значајне састанке са бројним саговорницима – рекао је Вишковић у Зворнику.

Премијер Српске истиче да не види разлог зашто се толико медијски дигла прашина око те посјете када и други званичници долазе у Москву и састају се са предсједником Руске Федерације.

– Не знам зашто и предсједник Српске не би то могао – рекао је Вишковић и додао да ће се Додик и Путин састати на скупу на којем ће бити више од 500 званица са највишег нивоа Руске Федерације и сусједних земаља.

Вишковић је навео да ће на том скупу бити анализирана тренутна глобална ситуација и правци кретања.

– Веома је важно да наши људи учествују на таквим састанцима. Зашто би ми били ускраћени да знамо шта се на тим скуповима говори, у ком правцу идемо и да се и ми спремамо за такву будућност – рекао је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар