Влада РС

Вишковић: Открићу имена свих који су у јавном сектору примали плате а нису ни долазили на посао

ТАКВИ ПРЕВАРАНТИ ЋЕ – АКО ИХ ТАМО ИМА – ДОБИТИ ОТКАЗЕ И У МИНИСТАРСТВИМА И АДМИНИСТРАЦИЈИ РС
  • У расправи о сету измјена закона о платама у Српској рекао: „Тражићу одговорност тих људи. Колико ћу бити успјешан у томе не знам, не зависи све од мене, али будите сигурни да ћу инсистирати на томе“
  • „Један број је већ добио отказ и добиће га до 31. децембра. Међутим, нема их толико да ће – када добију отказе – буџету остати милиони

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је у Народној скупштини Српске да ће у јавност изаћи са именима и временским периодом у којем су одређени појединци били запослени у јавном сектору, а нису долазили на посао.

Вишковић је рекаo да ће тражити одговорност оних који су омогућили такво понашање запослених појединаца у јавном сектору.

– Тражићу одговорност тих људи. Колико ћу бити успјешан у томе не знам, не зависи све од мене, али будите сигурни да ћу инсистирати на томе – изјавио је Вишковић током скупштинске расправе о предложеном сету измјена закона о платама у Српској.

Он је рекао да нису тачни наводи да је на стотине или хиљаде оних, како је рекао, превараната који су примали плату у јавном сектору, а нису долазили на посао и нису ту плату заслужили.

Вишковић је рекао да откази тим појединцима неће довести до увећања средстава у буџету која би омогућила додатни раст плата.

– Има тих појединаца. Један број је већ добио отказ и добиће га до 31. децембра – рекао је Вишковић и нагласио да то није број људи о којима постcје дискусије да када они добију отказе да ће остати милиони.

Он је рекао да ту није на првом мјесту ријеч о министарствима или администрацији Српске, истичући да ће, уколико таквих особа има и на тим радним мјестима, и они добити отказе.

– Желимо да уведемо ред и на томе ћемо радити. Колико ће то новчано износити – важније је да се уведе ред – истакао је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар