Влада РС Главно

Вишковић: Похапшене особе које се доводе у везу са убиством Славише Крунића

ПРЕМИЈЕР ОЧЕКУЈЕ ДА СЕ ДО КРАЈА ДАНА САЗНА И КО СТОЈИ ИЗА САЧЕКУШЕ У ГЛАМОЧАНИМА
  • Радован ВИШКОВИЋ: Губитак једног привредника који има значајне капацитете је губитак и за Републику Српску

ОДРЕЂЕНЕ особе које се доводе у везу с убиством бизнисмена Славише Крунића у насељу Гламочани надомак Бањалуке већ су ухапшене, потврдио је Радован Вишковић, предсједник Владе РС, након што се чуо са министром МУП-а РС Драганом Лукачем.

Вишковић је рекао да се нада како ће до краја дана бити ријешен случај Крунићевог убиства.

„Овог трена су на терену и министар и директор полиције, и надам се да ћемо до краја дана ријешити ово убиство. Ја као човјек изражавам највећу бол према породицама убијених„, рекао је Вишковић.

Он је рекао да се чини све да тога буде што мање, и да у овом моменту не може рећи о каквој врсти злочина се ради.

„Рјешавањем убиства доћи ћемо и до информације о чему се овдје ради. Губитак једног привредника који има значајне капацитете је губитак и за РС“, истакао је Вишковић.

Бизнисмен Славиша Крунић убијен је синоћ у сачекуши у Гламочанима. Осим њега, убијен су и Жарко Павловић из његове пратње и нападач Жељко Ковачевић.

Ангажовани и припадници Јединице за подршку

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске привели су више лица у вези са случајем троструког убиства у Гламочанима код Бањалуке, потврдила је за „Независне“ начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Мирна Миљановић.

Миљановићева је нагласила да су привођења извршена на ширем подручју Републике Српске.

Полицијски службеници настављају са даљом претрагом терена с циљем расвјетљавања кривичног дјела тешко убиство.

Након пријаве пуцњаве у Гламочанима, у којој су три лица убијена, на лице мјеста упућене су све расположиве полицијске снаге из Лакташа, Бањалуке, Добоја, Мркоњић Града, Градишке и Приједора, те припадници Јединице за подршку које су тај простор блокирале.

Према истом извору, накнадно су на мјесто догађаја упућени и припадници Специјалне антитерористичке јединице и хеликоптер.

Убијен је власник компанија „Сектор секјурити“, „Житопека“, „Житопродукт“, „Сектор АДС“ и „Сектор ЗОС“ Славиша Крунић, један од његових пратилаца Жарко Павловић и нападач Жељко Ковачевић, док је други Крунићев пратилац рањен.

Због догађаја у Приједору и Гламочанима одложен наставак сједнице Народне скупштине РС

На ванредном Колегијуму Народне скупштине РС одлучено је да се наставак сједнице одложи за сутра, а да се у пола десет одржи колегијум на којем ће се донијети одлука о заказивању посебне сједнице поводом догађаја у Приједору и Гламочанима.

Недељко Чубриловић је рекао да Колегијум осуђује убистава која су се десила у недјељу и синоћ и захтијева да се што прије разријеше све околности.

Перица Бундало, шеф Клуба ПДП-а, предложио је раније да се наставак скупштине или одгоди до сутра или да се тачке о полицији и јавном реду и миру повуку данас с дневног реда, а да се настави радити на другим тачкама.

Миладин Станић, шеф Клуба СДС-а, рекао је да је убиство показало да се ситуација отела контроли Министарству унутрашњих послова и затражио да врх МУП-а поднесе оставку.

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена разматрањем Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру којима се прописују прекршаји јавног реда и мира и прекршајне санкције.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар