Влада РС Главно

Вишковић: Појачати контролу мјера, али не затварати угоститељске објекте

ЋУРИЋ: У ТРЕБИЊУ СЕ У УГОСТИТЕЉСКЕ ОБЈЕКТЕ МОЖЕ УЛАЗИТИ ДО 21 САТ
  • Премијер Радован ВИШКОВИЋ: „Желимо дати прилику свима нама да се придржавамо постојећих мјера. Санкционисаћемо оне (локале) који не поштују епидемиолошке мјере. Моја препорука је да их поред новчане казне треба и затворити

РАДОВАН Вишковић, премијер Републике Српске, рекао је на након састанка са градоначелницима да је дошло до погоршања епидемиолошке ситуације, те да треба предузети додатне мјере.

Став већине на састанку је да треба у наредним данима значајно појачати контролу поштовања мјера, да не треба затварати угоститељске објекте, те да ће градски, општински и републички штаб засједати сваки дан“, рекао је Вишковић.

Каже да им није била жеља данас да затварају.

„Желимо дати прилику свима нама да се придржавамо постојећих мјера. Санкционисаћемо оне који не поштују епидемиолошке мјере. Моја препорука је да их поред новчане казне треба и затворити“, рекао Вишковић.

Додао је да се изгубила се веза између републичког и општинских штабова.

„Ово је заједнички посао, ми нисмо супростављене стране, не занима ме ничија политичка припадност. Већина општинских и градских штабова није хтјела да самостално доноси ригорозније мјере. Ако ови штабови могу да контролишу поштовање мјера у својим општинама и градовима онда могу урадити пола посла“, сматра Вишковић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је рекао да су до сада донијели мјеру да гости у угоститељске објекте могу улазити до 21 час.

Поднијели смо шест прекршајних налога у задњих седам дана и један локал је затворен“, реако је Ћурић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар