Влада РС

Вишковић: Потврђена оптужница је напад на Српску, али нека знају да она није настала без борбе

„ОВО ЈЕ ЈЕДАН ОД КОНТИНУИРАНИХ УДАРА НА СРПСКУ -НОВИ ПОКУШАЈ ЊЕНОГ РАЗВЛАШЋИВАЊА“
  • Премијер Радован ВИШКОВИЋ: Напад на на Додика свакако је напад на цијелу Републику Српку. Важно је да то понављамо, јер је ово још једна потврда шта представља наметнути оквир који се зове БиХ, а који се разликује од свега онога договореног и међународно потврђеног у Дејтону

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић, поводом одлуке Суда БиХ да потврди уређену оптужницу Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора „Службеног гласника Репблике Српске“ Милоша Лукића, рекао је да морамо бити свјесни да је то један од континуираних удара на Републику Српску, поновни покушај њеног развлашћивања, овај пут на отворен и безаконит начин.

Вишковић је истакао да, без обзира колико та одлука не изненађује, исто толико забрињава на који начин функционише БиХ правосуђе и ко њиме управља.

– Напад на појединца, у овом случају на Додика је свакако напад на цијелу Републику Српку, и то је важно да понављамо, јер је ово још једна потврда шта представља наметнути оквир који се зове БиХ, а који се разликује од свега онога договореног и међународно потврђеног у Дејтону – напомиње Вишковић.

Он додаје да, правосуђе у БиХ није ни приближно независно.

– Након три деценије, имамо ситуацију у којој странци поново покушавају управљати нашом земљом. Али је овај пут другачије. Република Српска није настала без борбе; наши најбољи су се борили за њу. Ово није само напад на Додика и Лукића, ово је напад на саму Републику Српску – каже Вишковић.

Премијер је упитао: зашто се не прича о потврди Савјета безбједности Уједињених нација, да ли зато што она недостаје да би неко овдје био именован и легалан или зато што се тај исти лажно представља, али има могућност да управља политичким Сарајевом и институцијама које су на нелегалан начин заробили.

– За разлику од њих ми ћемо се правним стварима борити против ове неправде – поручио је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар