Влада РС

Вишковић: Позивам све у Сарајеву да признају Српску јер са њом морају разговарати зарад будућности БиХ

ОДЛУКЕ МОГУ ДА ДОНОСЕ И СТРАЗБУР, И УСТАВНИ СУД БиХ, АЛИ СРПСКА ИМА СВОЈЕ НАДЛЕЖНОСТИ И ПРАВАЦ
  • По апелацији Славена Ковачевића, савјетника предсједавајућег и хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића, Европски суд за људска права у Стразбуру донио пресуду којом је утврдио да су његова права у контексту гласања за кандидате за Дом народа ПС БиХ и Предсједништво прекршена      

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је одлука Европског суда нечија жеља и покушај да у мирнодопском времену оствари своје ратне амбиције.

Док је БиХ по дејтонском Уставу, од те приче нема ништа. Одлуке може да доноси Стразбур, Уставни суд, Тужилаштво БиХ, али Република Српска има своје надлежности и правацказао је Вишковић.

Истакао је да сви треба да науче да у БиХ треба да се живи заједно, да се међусобно уважавамо, али да, како наводи, свако наметање гаси БиХ.

Позивам своје колеге у Сарајеву, да ако желе БиХ, онда морају признати једну чињеницу, а то је Република Српска. С њом се мора разговарати због будућности БиХнаводи Вишковић.

По апелацији Славена Ковачевића, савјетника предсједавајућег и хрватског Предсједништва БиХ Жељка Комшића, Европски суд за људска права у Стразбуру донио је пресуду којом је утврдио да су његова права у контексту гласања за кандидате за Дом народа ПС БиХ и Предсједништво прекршена.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар