Влада РС Главно

Вишковић: „Службени гласник“ ради оно што му је законска обавеза

„ТАКО ЋЕ БИТИ И УБУДУЋЕ ЈЕР МУ ЈЕ ОБАВЕЗА ДА ОБЈАВИ СВЕ ШТО УСВОЈИ НАРОДНА СКУПШТИНА РС“
  • Ништа ту није урађено мимо закона. НС РС је двотрећинском већином рекла да не прихвата више одлуке нелегалног високог представника. Ријеч је о одлукама НС РС, а не предсједника Српске, нити предсједника Владе. Кристијан Шмит је овдје само грађанин Њемачке“

СЛУЖБЕНИ гласник Репубике Српске“ ради свој законом установљени посао и тако ће бити и убудуће, изјавио је премијер Републике Српске Радован Вишковић.

– „Службени гласник Српске“ објављује све документе које усвоји Народна скупштина Српске – поручио је Вишковић.

Коментаришући информацију да је Тужилаштво БиХ формирало предмет поводом потписивања одлуке и објављивања у „Службеном гласнику Републике Српске“ Указа предсједника Републике Српске Милорада Додика о проглашењу закона да се одлуке Високог представника не објављују у „Службеном гласнику“ и да се одлуке Уставног суда БиХ не примјењују на територији Српске, Вишковић је поручио да „у Уставу јасно пише да законе доноси Народна скупштина“.

– Ништа ту није урађено мимо закона. НС РС је двотрећинском већином рекла да не прихвата више одлуке нелегалног високог представника. Ријеч је о одлукама НС РС, а не предсједника Српске, нити предсједника Владе. Кристијан Шмит је овдје само грађанин Њемачке и његове одлуке не могу да буду прихваћене на простору Српске. И то је јасно потврдила Народна скупштина када је рекла да се више не могу објављивати његове одлуке – истакао је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар