Влада РС

Вишковић: Српска ће за заштиту своје имовине искористити сва уставна и законска права

ПОВОДОМ ПИСМА КОЈЕ МУ ЈЕ УПУТИО ПРЕДСЈЕДНИК РС: СВИ МИ У ВРХУ РС ПОВОДОМ ИМОВИНЕ ИМАМО ИСТЕ СТАВОВЕ
  • Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио писмо предсједнику Владе РС Радовану Вишковићу, у којем је затражио да се Влада изјасни о питању имовине у државној својини РС, имајући у виду неправне покушаје спречавања спровођење закона Српске

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је за РТРС да предсједник Републике Милорад Додик писмом које му је упутио користи своје уставно право да тражи од Владе да се изјасни о тешким нападима на Српску попут посљедњег о питању имовине.

– Писмо Додика је само једна коренсподенција на нивоу предсједник-Влада, а онда Влада иде према РУГИПП-у и локалним самоуправама, те Правобранилаштву – каже Вишковић.

Премијер каже да је то слијед потеза који су раније договорени.

– Сви ми који представљамо институције Српске имамо идентичан став о питању имовине. Желимо да оставимо траг у писаној форми и поручимо свима онима који нападају Српску да ћемо користити сва своја уставна и законска права. Устав БиХ је децидан и тачно су набројане надлежности у којима се не спомиње имовина – каже Вишковић.

Поновио је да имовина припада ентитетима, односно Републици Српској и ФБиХ.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик написао је писмо предсједнику Владе Радовану Вишковићу, у којем је затражио да се Влада Републике Српске изјасни о питању имовине у државној својини Републике Српске, те како додаје, имајући у виду неправне покушаје спречавања спровођења закона Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар