Влада РС

Вишковић: Ставио сам погођеним општинама на располагање и капацитете Владе

ПОЧИЊЕ САНИРАЊЕ ПОСЉЕДИЦА СНАЖНОГ ЗЕМЉОТРЕСА КОЈИ ЈЕ ПОГОДИО ХЕРЦЕГОВИНУ

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је Срни да ће Влада помоћи херцеговачке општине које су погођене земљотресом.

Вишковић је додао да је јутрос разговарао са начелницима општина које су погођене синоћњим земљотресом, као и са руководством Републичке управе цивилне заштите.

„У договору са начелницима локалних заједница биће хитно формиране општинске комисије са задатком да што прије евидентирају и утврде размјере штете. Ставио сам им на располагање све расположиве капацитете Владе да би што прије почели санацију штете и обнову оштећених објеката“, истакао је Вишковић.

Додик: Љубињу одмах 500.000 марака и помоћ грађевинске оперативе Требиња

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да ће општини Љубиње бити упућено 500.000 КМ као вид хитне помоћи за санирање штете проузроковане земљотресом који је погодио Херцеговину.

“Јутрос сам разговарао са начелником општине Љубиње /Стевом Драпићем/ који ми је пренио прве информације о штети коју је проузроковао земљотрес који је синоћ погодио Љубиње, али и цијелу Херцеговину”, рекао је Додик.

Он је нагласио да је договорено и да дио грађевинске оперативе из Требиња и околних мјеста буде упућен у Љубиње.

Снажан земљотрес, који је синоћ у 23.07 погодио Љубиње и Херцеговину, причинио је материјалну штету. Оштећене су куће и стамбене зграде, а веома је оштећена и зграда општине.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар