Влада РС

Вишковић у С.Петербургу: Стратешки циљеви су крак гасовода и гасификација сјевера Српске

ПРЕДСЈЕДНИК ВЛАДЕ РС ЗАДОВОЉАН РЕЗУЛТАТИМА ТРОДНЕВНЕ ПОСЈЕТЕ ГРАДУ НА НЕВИ
  • На састанку са шефом Одјељења за међународну сарадњу Гаспрома Димитријем Хандогом договорено: Документ мапа пута биће усаглашен до почетка изградње гасовода Балкански ток крака кроз Српску
  • Делегација Српске обишла је и Гаспромов завод Невски“ који производи гасне и парне турбине за које је заинтересована и Српска. Представници завода спремни да дођу у Зворник да виде на лицу мјеста гдје би се градила електрана на гас како би могли да  предложе идејно рјешење тог пројекта

ИЗВЈЕСНА је градња крака гасовода Балкански ток кроз Републику Српску.

Ово је потврђено на састанку предсједника Владе Српске Радована Вишковића и руководиоца Одјељења за међународну сарадњу Гаспрома Димитрија Хандога у Санкт Петербургу.

Сви детаљи биће усаглашени у „мапи пута“.

Делегација Републике Српске трећег дана посјете овом руском граду, обишла је и Гаспромову компанију Невски и компанију „Биокад која производи медицинску опрему и лијекове.

Документ мапа пута биће усаглашен до почетка изградње гасовода Балкански ток крака кроз Српску. То је договорено на састанку премијера Радована Вишковића и делегације Републике Српске са представницима руске компаније Гаспром у Санкт Петербургу.

Из ове компаније су потврдили да нема препрека у изградњи гасовода Балкански ток и да радови теку како је и планирано. Вишковић је нагласио да је стратешки циљ гасификација сјеверног дијела Српске.

Представнике Гаспрома упознао је да се рјешавају имовинско-правни односи неопходни за реализацију овог пројекта.

Делегација Српске обишла је и Гаспромов завод Невски.

Ова компанија производи гасне и парне турбине. Вишковић је на састанку са руководством Невског подсјетио да је Српска расписала јавни позив за израду идејног рјешења за изградњу гасне електране у Зворнику.

За руске турбине заинтересована је и Српска.

– Наши пријатељи из Невског су изразили спремност и жељу да нам дају коначну понуду да би дошли у РС на простор Зворника јер желе да виде на лицу мјеста гдје би се то градило и да нам предложе право идејно рјешење за изградњу такве једне електране – рекао је Вишковић.

Делегација Српске обишла је и компанију Биокад која посједује 40 лабораторија.

Ово предузеће заинтересовано је за пословање на нашем тржишту. Указали су на проблеме са којима се сусрећу код надлежних институција БиХ у поступку стицања дозволе.

Вишковић им је рекао да истрају и предузму све правне радње да би квалитетни лијекови те компаније били на располагању нашим пацијентима.

Вишедневне састанке и посјету Санкт Петербургу, премијер Вишковић је оцијенио као више него успјешне за Републику Српску.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=444780

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар