Вијести Влада РС

Вишковић Ван ден Долу: У БиХ се ствари могу рјешавати само договором домаћих актера

ПРЕМИЈЕР СА СТАВОВИМА СРПСКЕ УПОЗНАО НОВОГ АМБАСАДОРА ХОЛАНДИЈЕ У БиХ
  • Хенк ван ден ДОЛ: Веома сам захвалам премијеру Вишковићу што ме је упознао са ставом Републике Српске. Охрабрује ме што премијер подржава европски пут БиХ. Знамо да је тај процес дуг и да је испуњавање 14 приоритета само почетак тог пута

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић упознао је данас у Бањалуци амбасадора Холандије у БиХ Хенка ван ден Дола о ставовима Републике о најважнијим политичким питањима и истакао да Српска тражи поштовање Устава и закона и не жели ништа више од тога.

Током наступне посјете Ван ден Дола саговорници су у отвореном разговору размијенили мишљења о европској перспективи БиХ и том приликом Вишковић је поручио да је Република Српска опредијељена за европски пут, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

– ЕУ је пред БиХ поставила 14 приоритета и Република Српска је спремна да разговара о томе и ријеши свих 14, без обзира колико они били тешки. Такође, сматрам да ЕУ није комплетна без земаља западног Балкана – рекао је Вишковић.

Он је додао да се у БиХ само разговором и договором може доћи до најбољих рјешења за грађане и да је од кључне важности да се домаћи легитимно изабрани представници договарају о најважнијим питањима, без било каквих утицаја.

Вишковић је пожелио добродошлицу новом холандском амбасадору и изразио наду да ће имати успјешан боравак у БиХ, нагласивши да ће увијек бити отворен за разговор о свим темама и изразио увјерење да ће економска сарадња бити подигнута на још виши ниво.

– Захваљујем вам на посјети и сматрам да је ово једини исправан начин да се разумије ова земља и њено уређење – истакао је предсједник Владе Републике Српске.

Ван ден Дол рекао јер да га охрабрује што премијер Српске подржава европски пут БиХ.

– Веома сам захвалам премијеру Вишковићу што ме је упознао са ставом Републике Српске. Охрабрује ме што премијер подржава европски пут БиХ. Знамо да је тај процес дуг и да је испуњавање 14 приоритета само почетак тог пута – поручио је Ван ден Дол, захваливши Вишковићу на пријему и на томе што га је упознао са ставом Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар