Влада РС Главно

Вишковић: Влада очекује од надлежног тужилаштва да ријеши случај Давида Драгичевића

НАГЛАСИО ДА ЗБОГ ДОСАДАШЊИХ НЕРЕДА НЕЋЕ БИТИ ДОЗВОЉЕНО ОКУПЉАЊЕ ГРУПЕ`ПРАВДА ЗА ДАВИДА`

РАДОВАН Вишковић, предсједник Владе РС, рекао је да жали због изгубљеног живота Давида Драгичевића, те да од надлежног тужилаштва очекује да ријеши случај.

Он је рекао да неће бити дозвољено окупљање групе Правда за Давида због, како је рекао, нереда који су били на прошлом скупу који је група најавила крајем прошле године.

Вишковић је додао да је Влада РС спремна да помогне тужилаштву, ако им је потребна помоћ да се случај истражи.

Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва РС, је рекао да је на тужилаштву да ријеши случај и да утврди све пропусте и евентуалну одговорност, те је рекао да му је жао због трагедије која се десила.

Додик је рекао да је то трагичан догађај који је све узнемирио, а да су институције РС пружиле подршку и тужилаштву и полицији да се то ријеши.

„Жао ми је због тог догађаја, изражавам још једном саучешће породици, али исто тако је дефинитивно свима јасно да је тај догађај искориштен да се у њега увуче значајна политичка димензија. Чињеница је да је задњи опозициони политички скуп пред изборе одржан у оквиру тог покрета“, рекао је он и додао да је ексхумација ствар родитеља који су се одлучили за то.

„Изражавамо жаљење, треба престати политизирати ствар. Они који нису наклони РС једва чекају да то искористе као доказ за нешто. Апелујем и инсистирам да тужилаштво коначно заврши свој посао“, рекао је Додик.

Рекао је да сви који су злоупотријебили или нису квалитетно урадили посао, треба да одговарају, те да је за то по службеној дужности надлежно тужилаштво.

 Лепир: Тужилаштво чини све да истрага буде што прије окончана

Главни окружни јавни тужилац Желимир Лепир рекао је за Срну да Окружно јавно тужилаштво Бањалука предузима све потребне и одговарајуће истражне радње како би истрага у вези са страдањем Давида Драгичевића из Бањалуке била што прије окончана откривањем извршилаца кривичног дјела и расвјетљавањем чињеница и околности под којима је оно извршено.

„Тужилаштво спроводи истрагу у кривичном предмету против више НН лица због кривичног дјела убиство из члана 124 став 1 Кривичног законика Републике Српске почињено на штету Давида Драгичевића из Бањалуке. С обзиром на то да се предмет налази у фази истраге, у интересу исте не можемо саопштити више информација“, невео је Лепир у писаном одговору за Срну.

Тијело Давида Драгичевића пронађено је 24. марта 2018. године у кориту ријеке Врбас, на ушћу Црквене.

Нестанак Давида Драгичевића пријављен је 18. марта прошле године.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар