Влада РС

Вишковић: Зарад будућности БиХ свим законским мјерама стати на пут мржњи коју шири Митхад Ћеман

ПРЕМИЈЕР ОДРЕАГОВАО НА ПРОФЕСОРОВ СКАНДАЛОЗАН ГОВОР СА ПОЗИВАЊЕМ НА НОВИ РАТ У БиХ
  • Предсједник Владе РС Радован ВИШКОВИЋ: Сматрам да без хитне реакције надлежних институција и судског процесуирања Митхада Ћемана, али и свих других који попут њега позивају на нове ратове и убиства, нећемо моћи да говоримо о суживоту и толеранцији у друштву и да градимо БиХ као равноправну заједницу свих који у њој живе

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић осудио је скандалозан говор професора Митхада Ћемана у којем Ћеман позива на нови рат у БиХ и затражио хитну реакцију надлежних институција како би се – што је прије могуће – стало на пут оваквим и свим другим сличним изливима мржње према једном народу.

– Потпуно сам затечен радикалним и антицивилизацијским ставовима Митхада Ћемана и осуђујем његов отворени говор мржње, у којем пријети новим ратом у БиХ. Отворени изливи мржње Митхада Ћемана и њему сличних у јавном простору, показују да у БиХ, и након готово три деценије од завршетка рата, нажалост, постоји дио јавности који подржава овакву неприхватљиву и антицивилизацијску реторику и сматра да у БиХ нема мјеста за све који у њој живе вијековима – нагласио је Вишковић.

Премијер због ужасавајућег и скандалозног говора Митхада Ћемана, захтјева хитну реакцију надлежних институција, како би се што је прије могуће стало на пут оваквим и свим другим сличним изливима мржње, а који су, прије свега, упућени према једном народу, који исто као и сви други народи који живе у БиХ, има поптпуно право да у својој имовини живи у миру и слободи.

Радован Вишковић

– Сматрам да без хитне реакције надлежних институција и судског процесуирања Митхада Ћемана, али и свих других који попут њега позивају на нове ратове и убиства, нећемо моћи да говоримо о суживоту и толеранцији у друштву и да градимо БиХ као равноправну заједницу свих који у њој живе. Зарад добре будућности свих народа и грађана у БиХ, неопходно је свим законским мјерама стати на пут цивилизацијски неприхватљивим ставовима и порукама које шири Митхад Ћеман – поручио је Вишковић.

Професор Митхад Ћеман згрозио је све својим новим говором у којем отворено пријети новим сукобом у БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар