Влада РС

Влада РС: Сви у Српској и њени представници на нивоу БиХ да прекину контакте са амбасадама САД и Британије

„ЗБОГ ЊИХОВОГ АНТИДЕЈТОНСКОГ ДЈЕЛОВАЊА И КРШЕЊА МЕЂУНАРОДНО ПРАВА И ПОВЕЉЕ УН“
  • Влада ће обавијестити надлежне институције САД и Велике Британије о прекиду сарадње са њиховим амбасадама у БиХ

ВЛАДА Републике Српска данас је у наставку 13. сједнице, који је због скупштинског засједања, почео у 15 часова, усвојила Информацију о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског дјеловања.

Влада Републике Српске је констатовала да је Република Српска присиљена да прекине сарадњу са дипломатама обје амбасаде, те с тим у вези тражи од институција Републике Српске, представника Републике Српске у заједничким институцијама на нивоу БиХ, органа локалне самоуправе у Републици Српској, као и других јавних органа да не сарађују са амбасадама САД и Велике Британије.

Влада Републике Српске је увјерена да овакво дјеловање амбасада САД и Велике Британије није у складу са званичним политикама САД и Велике Британије према БиХ и става је да прекид сарадње траје све док амбасаде САД и Велике Британије не прекину праксу мјешања у унутрашње ствари у БиХ.

Влада Републике Српске сматра да је обавеза амбасада САД и Велике Британије да се не мијешају у унутрашње ствари других држава, што се односи и на Босну и Херцеговину у којој су они само дипломатски представници.

Влада Републике Српске ће обавијестити надлежне институције САД и Велике Британије о прекиду сарадње са амбасадама САД и Велике Британије због њиховог антидејтонског дјеловања и кршења међународног права, Повеље Уједињених нација и Бечке конвенције о дипломатским односима.

Влада Републике Српске ће Информацију о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског дјеловања и закључак доставити Народној скупштини Републике Српске – стоји у саопштењу Владе Српске.

(РТРС)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар