Вијести Влада РС

Влада Српске формирала заједничке одборе са синдикатом и послодавцима

УТВРДИЛА АКЦИОНИ ПЛАН ЗА РЕАЛАИЗАЦИЈУ МЈЕРА ТОКОМ 2018. ГОДИНЕ

ВЛАДА Републике Српске усвојила је данас Акциони план за реализацију мјера Владе за 2018. годину, с намјером да се једним акционим планом обухвате све мјере које су договорене и усвојене путем различитих докумената, а који се у суштини заснивају на Реформској агенди и Програму економских реформи Републике Српске за период 2018-2020. година.

Осим два кључна документа, Акциони план се заснива и на Акционом плану Српске за реализацију Реформске агенде, као и меморандумима о заједничким политикама за период 2018-2020. година, које је Влада закључила са Унијом удружења послодаваца и Савезом синдиката.

Акциони план заснива се и на Писму намјере са Међународним монетарним фондом, које је усаглашено са свим нивоима власти у БиХ, на сједници Фискалног савјета БиХ, 20. децембра прошле године.

Влада је задужила сва министарства и друге субјекте да дају максималан ангажман на реализацији свих мјера, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Реализацију мјера датих у Акционом плану за 2018. годину пратиће квартално имплементациони одбори.

Поједине мјере, чија је потпуна имплементација предвиђена у годинама након 2018. године, дате су у Акционом плану за 2018. годину јер ће њихова реализација бити започета у 2018. години.

Мјере чији је почетак имплементације планиран након 2018. године, а које су дате у претходно наведеним документима Владе Републике Српске, биће прецизиране у акционим плановима у наредним годинама, када је и планиран почетак њихове реализације.

На данашњој радно-консултативној сједници Влада Републике Српске именовала је Имплементациони одбор Владе и Савеза синдиката.

Циљ именовања Одбора јесте праћење реализације мјера дефинисаних Меморандумом о заједничким мјерама за период 2018-2020. година, који је потписан 18. децембра 2017. године, између Владе и Савеза синдиката.

Влада је именовала и Имплементациони одбор Владе и послодаваца, с циљем праћења реализације мјера дефинисаних Меморандумом о заједничким политикама за период 2018-2020. година, који је потписан 10. децембра 2017. године, између Владе и Уније удружења послодаваца..

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар