Влада РС Главно

Влада Српске: Уставни суд БиХ одлучује под снажним утицајем међународних центара моћи

ПОКАЗАО ЗАБРИЊАВАЈУЋИ СТЕПЕН НЕСАМОСТАЛНОСТИ И ПРИСТРАСНОСТИ
  • “Ради се о међусобно координисаним одлукама центара моћи који дјелују из угла сопствених интереса, а не интереса становништва Републике Српске и БиХ“

ЕКСПРЕСНИМ удовољавањем захтјеву бошњачког члана Предсједништва БиХ, али и отвореним наговјештајима каква ће бити одлука суда, а прије него што је и донсена, Уставни суд је, прије свега, показао забрињавајући степен несамосталности и нескривене пристрасности у одлучивању.

Ово је саопштено из Владе Републике Српске након што је Уставни суд БиХ донио привремену одлуку и ван снаге ставио Закон о лијековима и медицинским средствима Републике Српске.

Из Владе Српске саопштили су да је та одлука више него очигледно донесена под снажним утицајем међународних центара моћи, који евидентно диктирају мишљење већине у Уставном суду.

Такође, указали су и да је Закон о лијековима и медицинским средствима био мотивисан настојањем да се заштити здравље становништва Републике Српске у ситуацији док се здравствени систем суочавао са драматичним посљедицама неразумне одлуке Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ, која је, у јеку пандемије корона вируса, угрозила здравље пацијената у болницама широм Републике Српске.

„Све што је услиједило након тога, укључујући и неправедно санкционисање Алена Шеранића, министра здравља и социјалне заштите Републике Српске и најновију одлуку Уставног суда, указује да се ради о међусобно координисаним одлукама центара моћи, који дјелују из угла сопствених интереса, не интереса становништва Републике Српске и БиХ“, навели су у Влади Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар