Влада РС

Жељка Цвијановић на Трамповом Молитвеном доручку у вашингтонском хотелу „Хилтон“

„ОВО ЈЕ ДОБРА ПРИЛИКА И ДА СЕ ИСТАКНЕ ПОЛОЖАЈ И ЗНАЧАЈ РС У РЕГИОНАЛНИМ ОКВИРИМА“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је 66-ом Националном молитвеном доручку који се традиционално одржава у Вашингтону, а чији је домаћин предсједник САД Доналд Трамп.

Молитвеном доручку у хотелу „Хилтон” присуствовало је више хиљада званица из свијета политике, друштва и економије из више од стотину земаља за које Организациони одбор, који чине представници америчког Конгреса, оцијене да су остварили значајне друштвене резултате у својим земљама, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Овом приликом Цвијановићева је истакла да је Национални молитвени доручак добра прилика да се у непосредном контакту са представницима америчких институција, као и учесницима из других земаља размијене искуства и мишљења о актуелним темама, али и истакне положај и значај Републике Српске у регионалним оквирима, наводи се у саопштењу.

Она је нагласила да је посјета Вашингтону добра прилика за сусрете са утицајним личностима у САД, представницима америчког Конгреса, финансијских институција, али и са представницима српске дијаспоре у САД.

Сваке године, предсједник САД и чланови Конгреса позивају званичнике других држава, политичаре из САД, дипломате и угледне званице да размијене пријатељске поруке кроз молитву и тако изразе међусобну захвалност, напомиње се у саопштењу.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар