Vijesti

Direktoru OBA Osmanu Mehmedagiću poništena diploma koju je u Banjaluci stekao nezakonito

UNIVERZITET ZA POSLOVNE STUDIJE POSTUPIO U SKLADU SA NALAZOM PROSVJETNE INSPEKCIJE

UNIVERZITET za poslovne studije iz Banjaluke poništio je diplomu direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića za koju je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila da je stečena nezakonito, potvrđeno je Nezavisnim“ u Inspektoratu Republike Srpske.

Republička prosvjetna inspekcija izvršila je danas na Univerzitetu za poslovne studije u Banjaluci kontrolu da li je izvršeno rješenje kojim je dat nalog da bude poništena diploma Osmana Mehmedagića i proglašena ništavom u `Službenom glasniku Republike Srpske`. Utvrđeno je da je Univerzitet postupio po rješenju inspektora“, istakli su u Inspektoratu.

Uvidom u predočenu dokumentaciju, kako je navedeno, utvrđeno je da je Senat Univerziteta za poslovne studije na vanrednoj sjednici 12. novembra 2019. godine donio rješenje kojim je poništio diplomu izdatu na ime Osmana Mehmedagića. 

Inspektoru je na uvid predočena i uplatnica Službenog glasnika Republike Srpske“ od 13. novembra 2019. godine za objavljivanje da je pomenuta diploma nevažeća.

Univerzitetu za poslovne studije je dat nalog da inspektoru poslije objavljivanja dostavi dokaz da je diploma poništena u Službenom glasniku Republike Srpske“.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar