Вијести

Група родитеља: Станивуковић је политички злоупотребио нашу дјецу

ПОДНИЈЕЋЕ ПРИЈАВУ ДЈЕЧИЈЕМ ОМБУДСМАНУ ПОВОДОМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ДАНИ ПЕТРИЋЕВЦА“

ГРУПА мјештана бањалучког насеља Петрићевац поднијеће Омбудсмену за дјецу пријаву против посланика у Народној скупштини Републике Српске Драшка Станивуковића „због политичке злоупотребе њихове дјеце, која су учествовала у манифестацији `Дани Петрићевца`“.

Мјештани тврде да је Станивуковић јучерашњу манифестацију, која је одржана у сали Основне школе „Милош Црњански“, претворио у постизборни политички скуп наочиглед бројних ученика ове школе који су позвани на прославу неформалног дана овог насеља.

„Ово је најгрубља политичка злоупотреба јер родитељи дјеце, која су учествовала у програму нису могли да знају да је ријеч о класичном политичком скупу, који је Станивуковић перфидно искористио да се захвали мјештанима за освојени мандат у Народној скупштини. Увјерени смо да је на дјелу класична злоупотреба наше дјеце, која је перфидно упакована у наводну прославу `Дана Петрићевца`“, каже један од родитеља.

Родитељи су истакли да их је руководство школе обавијестило да је Савјет мјесне заједнице Петрићевац, који је формални организатор скупа, прибавио сагласност Министарства просвјете и културе да ова манифестација буде одржана у школи, али није им јасно која је улога Станивуковића и зашто је школа искориштена за политичке говоре.

Они наводе да схватају да је „данас све политички популизам“, али да не могу да вјерују да је Станивуковић „искористио њихову дјецу да се захваљује на мандату“.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар