Вијести Свијет

Поред подгоричког Храма Христовог Васкрсења приведен лидер Праве Црне Горе Марко Милачић

СТРАНКА САОПШТИЛА ДА ЈЕ ПРИВЕДЕН ДОК ЈЕ „ПРОЛАЗИО ПОРЕД ХРАМА“ ШТО НИЈЕ ЗАБРАЊЕНО
  • Права Црна Гора навела да је наредбом Националног координационог тијела од 22. марта одређено да се у вјерским објектима вјерски обреди обављају без присуства вјерника, али да ниједном наредбом није одређено да вјерници не смију пролазити поред вјерских објеката

ПРЕДСЈЕДНИК Праве Црне Горе Марко Милачић приведен је данас у просторије Центра безбједности Подгорица, саопштено је из ове странке.

Како су навели у саопштењу, Милачић је приведен јер је пролазио поред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, нешто послије 10 часова, у периоду када није прописана забрана кретања и када је већи број грађана, као и сваког дана, пролазио туда.

Након што су му службеници Управе полиције пришли и затражили од њега документа, како би га легитимисали, обавијестили су га да ће бити приведен у просторије Управе полиције, а због, како су навели, кршења наредбе.

Права Црна Гора подсјећа да је наредбом Националног координационог тијела од 22. марта одређено да се у вјерским објектима вјерски обреди обављају без присуства вјерника, али ниједном наредбом није одређено да вјерници не смију пролазити поред вјерских објеката.

„Владајући режим користи изречене мјере за обрачунавање са политичким противницима, а привођење предсједника Праве Црне Горе, као и у многим случајевима последњих дана, представља најотворенију диктатуру над грађанима Црне Горе, режима који у непроглашеном, а очигледно прећутно уведеном ванредном стању, гази Устав и злоупотребљава донешене наредбе ради застрашивања и борбе са слободним људима и слободном Црном Гором“, саопштили суи з странке.

Права Црна Гора најоштрије осуђује незаконито привођење Марка Милачића и свих других грађана и позива међународне институције да спријече неуставно понашање репресивних органа црногорске власти.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар