Главно Свијет

Марфи: Штитићемо Босну и Херцеговину – БиХ нема већег пријатеља од САД

АМБАСАДОР САД ПОКУШАВА ДА ПРЕДСЈЕДНИКА РС ОПТУЖИ ДА ВОДИ БиХ „ПУТЕМ КОНФЛИКТА“
  • Мајкл МАРФИ за N1 рекао: Ако Додик вјерује да ће Сједињене Државе стајати по страни док он упорно бира да води БиХ путем конфликта – вара се
  • Није, наравно, ни покушао да одговори на питање: да ли је одузимање Српској имовине „пут конфликта“?

АМЕРИЧКИ амбасадор у БиХ Мајкл Марфи рекао је да је предсједник Републике Српске Милорад Додик кренуо, како каже, опасним путем и да су његове пријетње неодговорне, а реторика запаљива, те да је немогуће извршити сецесију од БиХ.

Марфи је рекао да предсједник Српске пријети да ће одузети право на слободу штампе и окупљања покушавајући на тај начин да, како каже, „одврати пажњу од властитих промашаја и немогућности његове власти да избјегне стављање Републике Српске под финансијску хипотеку“.

– Ако вјерује да ће Сједињене Државе стајати по страни док он упорно бира да води БиХ путем конфликта, вара се. Штитићемо Босну и Херцеговину – рекао је за Марфи за Н1.

Како је рекао, БиХ нема већег пријатеља од САД, а то подразумијева заштиту грађана, мултиетничког карактера, територијалног интегритета, суверенитета.

– То се није промијeнило. Политика САД према БиХ се није промијенила. Подржавамо територијални суверенитет, интегритет БиХ. Никад нећемо преговарати о будућности БиХ и никада нећемо одступити од наше преданосити грађанима ове земље – рекао је амерички амбасадор.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар