Федерација/БиХ

Босић сазвао хитну сједницу Представничког дома БиХ поводом Изетбеговићевог звецкања оружјем

ПОЧЕЋЕ У ПЕТАК У 10 САТИ - ПОСТУПИО ПО ЗАХТЈЕВУ ПОСЛАНИЧКОГ КЛУБА СНСД

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Представничког дома БиХ Младен Босић заказао је хитну сједницу на захтјев СНСД.

Заказана је за петак у 10 сати.

Представници СНСД-а у парламентарној скуштини БиХ, затражили су данас, сходно Пословнику Представничког дома БиХ, хитну сједницу на којој би се разматрале „ратнохушкачке изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића“ у којима се позивао и на производњу наоружања у фабрикама намјенске индустрије на територији ФБиХ.

СНСД је указао да је Изетбеговић поново запријетио ратом, уз поруку да „Бошњаци више никад не смију да буду слаби“.

СНСД је у захтјеву цитирао ову његову изјаву:

„Направићемо ми и покретну хаубицу и већ је радимо, транспортер покретни, пушку смо направили и направићемо ону добру тактичку 12.7, вишецијевне бацаче свих могућих калибара и сву могућу муницију за то и дронове. Па ћемо бити као онај мали човјек који није крупан, али је љут и добро наоружан и нек свако добро размисли да ли ће га из чиста мира дирати“.

Како се и могло очекивати, Шефик Џаферовић (СДА), замјеник предсједавајућег Представничког дома БиХ, казао је поводом захтјева посланичког клуба СНСД-а да он као члан његовог колегијума неће подржати тај захтјев, а да СДА – уколико предсједавјаући Младен Босић (СДС), ипак, одлучи да сазове сједницу – на њу неће доћи јер је то што ради СНСД чисто политикантство.

Нагласио је да га чуди што партија чији лидер константно прича против интереса БиХ сада оптужује другог лидера да подрива безбједност БиХ.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар