Федерација/БиХ

Цвијановић: Знамо да можемо рачунати на Мађарску као пријатеља и партнера

У БУДИМПЕШТИ РАЗГОВАРАЛА СА ВИКТОРОМ ОРБАНОМ И ПЕТЕРОМ СИЈАРТОМ
  • Изразила захвалност Мађарској за разумијевање питања која оптерећују БиХ и читав Балкан и нгласила: „Улазимо у годину у којој би требало да се гради соларна електрана у Требињу као један од симбола нашег заједничког односа, односно заједништва у енергетици, привреди и другим областима сарадње

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋА и српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић састала се данас са мађарским премијером Виктором Орбаном.

Током састанка, којем је присуствовао и министар спољних послова и трговине Петер Сијарто, оцијењено је да БиХ и Мађарска немају отворених питања и изражена нада да ће добри билатерални односи бити темељ за даље јачање привредне, као и других видова сарадње.

Након састанка, Цвијановићева је изјавила РТРС да је задовољна посјетом, изразивши захвалност Орбану и Мађарској за подршку и добре пријатељске односе.

Oна је навела да је са Орбаном разговарала о заједничким пројектима, међу којима је и пројекат подршке Владе Мађарске пољопривредницима у Републици Српској те подршка предузећима за пословање у БиХ.

Навела ЈЕ да је око 800 пољопривредника аплицирало за средства за субвенционисање приликом куповине прикључака, опреме и алата.

– Улазимо у годину у којој би требало да се гради соларна електрана у Требињу као један од симбола нашег заједничког односа, односно заједништва У енергетици, привреди и другим областима сарадње – навела је Цвијановићева.

Она је изразила захвалност Мађарској за разумијевање питања која оптерећују БиХ и читав Балкан.

– Знамо да можемо рачунати на Мађарску као пријатеља и партнера који има политичко разумијевање за ситуацију – рекла је Цвијановићева.

У оквиру посјете Мађарској, Цвијановићева се данас у Сентандреји састала са његовим преосвештенством епископом будимским Лукијаном и посјетити Цркву Успења Пресвете Богородице и Српски православни музеј Епархије будимске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар