Федерација/БиХ

Галијашевић: Инцко свјесно изазива хаос и штити муџахедине и терористе

УПОЗОРИО ДА ВАЛЕНТИН ИЦКО ЖЕЛИ ДА У МЕЂУНАРОДНУ ЈАВНОСТ ВРАТИ КОЛЕКТИВНУ КРИВИЦУ СРБА
  • Навео да су у офанзиви Инцкових миљеника муџахедина и Треће корпуса Армије БиХ на Озрен 92 лица српске националности брутално заклана, 22.000 људи протјерано, спаљено и сравњено са земљом 66 насеља, села и заселака и срушено 12 цркава и један средњевјековни манастир“

СТРУЧЊАК за безбједност Џевад Галијашевић изјавио је за Срну да Валентин Инцко свјесно производи хаос и жели да изазове инцидентну ситуацију и сукобе да би у медије и међународну јавност поново убацио матрицу српске колективне кривице.

– Инцко је заштитник муџахедина и терориста, а они су ових дана били у фокусу свих извјештаја из БиХ. Он не може промијенити пресуду Суда БиХ која је изречена команданту Трећег корпуса Армије БиХ генералу Сакибу Махмуљину због ритуалних одсјецања глава незаштићеним Србима са Возуће, цивилима и ратним заробљеницима… – истакао је Галијашевић.

Он је навео да су тада на Озрену „92 лица српске националности брутално заклана, 22.000 људи протјерано у офанзиви Инцкових миљеника, муџахедина, док је спаљено и сравњено са земљом 66 насеља, села и заселака и срушено 12 цркава и један средњевјековни манастир“.

Галијашевић је оцијенио да Инцко, у жељи да сакрије природу пресуђеног злочина, изазива кризу у БиХ да би у међународној јавности умањио значај те пресуде и тежине злочина учињених на Озрену над Србима.

– Само због тога, прије одласка у политичку пензију и анонимност, Инцко свјесно изазива хаос, подстиче међуетничке сукобе и помаже муџахединима и другим ратним злочинцима након извршења кривичног дјела тешког ратног злочина и тероризма – закључио је Галијашевић поводом Инцковог срамног писма упућеног Народној скупштини Српске у којем иницира враћање повеља са одликовањима додијељеним људима заслужним за стварање Републике Српске.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар