Федерација/БиХ

Конаковић: ОБА је обавила преко 100 незаконитих прислушкивања – од политичара до новинара

МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА БиХ ОТКРИО ДА СУ У ТОМЕ ИЗА ОСМАНА МЕХМЕДАГИЋА СТАЈАЛИ БАКИР И СЕБИЈА
  • „Имам право да тврдим да је Мехмедагић био само извршилац двоје Изетбеговића јер сам био члан СДА и напустио странку због тих ствари. Знам да су користили дупле картице, да су могли лажирати картицу и преузети позиве и смс поруке“

МИНИСТАР иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић рекао је да је у Обавјештајно-безбједносној агенцији /ОБА/ задокументовано више од 100 случајева злоупотребе прислушкивања без налога суда и да су Тужилаштву БиХ прослијеђени докази који говоре о кривици бившег директора те агенције Османа Мехмедагића.

– То питање делегирам Тужилаштву БиХ… До њих је и питамо их када ће почети процесуирање тих ствари – рекао је Конаковић.

Он каже да је било стотине случајева злоупотребе прислушкивања особа, од политичара до новинара.

– Знам да су користили дупле картице, да су могли лажирати картицу и преузети позиве и смс поруке – рекао је Конаковић за Н1.

Одговарајући на питање да ли постоје докази за његову тврдњу да је Мехмедагић био само извршилац, а да су налогодавци Бакир и Себија Изетбеговић, Конаковић је рекао да има право то да тврди, јер је био члан СДА и напустио је странку због тих процеса.

– Видио сам ауторитете њих и да беспоговорно извршавају њихове наредбе. Колико су добро прикрили те доказе – не знам – рекао је Конаковић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар