Федерација/БиХ

Кошарац: Српска тражи да се хитно утврди ко је фалсификовао Гутерешово писмо

„БРИСЕЛ СВОЈЕ ОДЛУКЕ КРЕИРА НА БАЗИ ИНФОРМАЦИЈА ИЗ САРАЈЕВА КОЈЕ СУ ЧИСТИ ФАЛСИФИКАТ“
  • Указао: „У Анексу 10 Дејтонског споразума јасно је наведено да се високи представник именује у складу са релевантним резолуцијама Савјета безбједности УН. То не могу промијенити перфидне игре дијела међународне заједнице и немушто пребацивање одговорности на Савјет за спровођење мира“

МИНИСТАР спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је да институције Републике Српске траже од надлежних органа да хитно испитају ко је фалсификовао писмо генералног секретара УН Антонија Гутереша и као такво пустио у медије прије него што је доспјело на адресу српског члана Предсједништва Жељке Цвијановић.

Кошарац је истакао да никада не би искључио у оваквим односима сарајевски утицај, јер они имају појачану потребу да креирају нека рјешења која не одговарају чињеничним стањима.

Он је подсјетио да одлуке о именовању високог представника напросто нема и не постоји.

Према његовим ријечима, у Анексу 10 Дејтонског споразума јасно је наведено да се високи представник именује у складу са релевантним резолуцијама Савјета безбједности УН.

– То не могу промијенити перфидне игре дијела међународне заједнице и немушто пребацивање одговорности на Савјет за спровођење мира – истакао је Кошарац за Срну.

Кошарац је рекао да је на састанку Савјета за стабилизацију и придруживање између БиХ и ЕУ, који је ове седмице одржан у Бриселу, питао шта би они радили да им дође странац и намеће одлуке као што ради Кристијан Шмит, којег Република Српска и њене институције не признају.

Према његовим ријечима, Брисел своје политичке одлуке креира на информацијама из Сарајева, које су чист фалсификат.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар