Федерација/БиХ

Кришто: Пред БиХ су бројне прилике које треба да искористимо

У ПРЕДСТАВНИЧКОМ ДОМУ ПС БиХ ПОТВРЂЕНО ИМАНОВАЊЕ ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋЕ СМ БиХ
  • У експозеу указала да се још једном показало да је сарадња на здравим темељима између различитих представника конститутивних народа, власти на нивоу БиХ, ентитета, кантона и општина исплатива и могућа само ако постоји опредјељење за то, у складу с Уставом БиХ и без намјере да било ко буде оштећен

У Представничком дому ПС БиХ потврђено је именовање Борјане Кришто за предсједавајућу Савјета министара.

За Кришто су гласала 23 посланика, док је 15 било против.

Током представљања експозеа, Кришто је рекла да су пред БиХ бројне прилике које се морају искористити, а једна од њих је статус кандидата за чланство у ЕУ и да је само заједно, стварајући конструктивну атмосферу, могуће постићи жељене циљеве.

Кришто је истакла да се још једном показало да је сарадња на здравим темељима између различитих представника конститутивних народа, власти на нивоу БиХ, ентитета, кантона и општина исплатива и могућа само ако постоји опредјељење за то, у складу с Уставом БиХ и без намјере да било ко буде оштећен.

Захвалила странкама окупљеним око коалиције ХДЗ, СДП и СНСД на указаном повјерењу, те подсјетила да је потписан и документ којим су договорене смјернице дјеловања извршне власти у четверогодишњем мандату.

Кришто је изразила увјерење да је брзина којом су договорена начела рада само један примјер како види будућност земље.

Комисија за припрему избора Савјета министара дала је препоруку Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ да потврди именовање Борјане Кришто за предсједавајућу Савјета министара.

Кришто је именована прошле седмице на ванредној сједници Предсједништва БиХ за кандидата за предсједавајућег Савјета министара.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар