Федерација/БиХ

Нешић предао Тужилаштву БиХ документацију која потврђује да Шмит није високи представник у БиХ

„ОЧЕКУЈЕМ ДА ЋЕ ТУЖИЛАШТВО ФОРМИРАТИ ПРЕДМЕТ ПРОТИВ ЊЕГА И ОТВОРИТИ ИСТРАГУ“
  • „Ово је начин да видимо да ли се поступа по доказима релевантних институција БиХ или је фонтана жеља, гдје се испуњавају жеље Шмиту, који се нелегитимно представља као високи представник“

МИНИСТАР безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да је Тужилаштву БиХ предао документацију која потврђује да Кристијан Шмит није високи представник у БиХ, те да им је дозначио све прикупљене информације које су доставиле безбједносне агенције.

– Доставио сам информације о Шмитовој наоружаној пратњи, те о свим незаконитостима, које су радили од тренутка ступања на територију БиХ. Очекујем да ћемо напокон неке ствари истјерати на чистац и да ће Тужилаштво показати да ли ради у складу са законом. Ово је начин да видимо да ли се поступа по доказима релевантних институција БиХ или је фонтана жеља, гдје се испуњавају жеље Шмиту, који се нелегитимно представља као високи представник – наводи Нешић након предавања документације Тужилаштву.

Рекао је да Шмит незаконито обавља улогу високог представника.

– Шмит по свим доказима које смо прикупили, а настављамо и даље да радимо у том правцу, није високи представник у БиХ и очекујем да Тужилаштво формира предмет против њега и упозна јавност о резултатима истраге – каже Нешић.

Подсјећамо, Нешић је на конференцији за медије одржаној 12. октобра позвао Тужилаштво да хитно спроведе истрагу о нелегалном и лажном представљању Шмита као високог представника у БиХ и његовим активностима, те да о резултатима обавијести јавност.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар