Главно Свијет

Кривокапић: Нећу поднијети оставку, можете иницирати моју смјену

ЛЕПОСАВИЋ: БИЛО БИ МИ ЛАКШЕ ДА ОД СУТРА НЕ БУДЕМ МИНИСТАР, АЛИ ЋЕ ВЛАДА ОПСТАТИ
  • Здравко КРИВОКАПИЋ:  У парламенту су присутни неморал и политичко лицемјерје,  можда је дошло вријеме да Црна Гора бира најбољи пут
  • Један од лидера Демократског фронта Милан КНЕЖЕВИЋ: Откако сам прогледао и пробауљао, стално сам слушао да су Срби нешто криви као народ. Колико су нас убијали и уништавали чудо да је на земљи један Србин жив. Крив сам ја зато што сам га (Кривокапића) предложио за мандатара. Споразум тројице могу да окаче мачку о реп јер по њему треба да пристанем да не будем Србин и признам УЧК творевину Косово  

ПРЕМИЈЕР Црне Горе Здравко Кривокапић поручио је да неће поднијети оставку, већ је позвао посланике да иницирају његову смјену.

Кривокапић је то рекао новинарима у холу Скупштине након што је напустио засједање на коме се расправља о његовој иницијативи за смјену министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића због изнесених ставова о Сребреници.

Током изношења завршних ријечи о приједлогу за разрјешење Лепосавића, на шта су бурно реаговали посланици Демокартског фронта, Кривокапић је навео да су у парламенту присутни неморал и политичко лицемјерје и да је можда дошло вријеме да Црна Гора бира најбољи пут.

Лепосавић је рекао је да би му било лакше да од сутра не буде министар и поручио да ће Влада опстати.

Посланик и један од лидера владајућег Демократског фронта Милан Кнежевић у парламентарној расправи поручио је Кривокапићу да какав год био исход сутрашњег гласања о разрјешењу министра Владимира Лепосавића, он више неће бити премијер.

Ако сутра будете са ДПС-ом смијенили Лепосавића нисте премијер, а ако га не будете смијенили нисте више премијер“, рекао је Кнежевић.

Казао је да од када је прогледао и пробауљао, стално је слушао да су „Срби нешто криви као народ“.

Колико су нас убијали и уништавали чудо да је на земљи један Србин жив. Крив сам ја зато што сам га предложио за мандатара. Нека ми Бог и гласачи опросте што сам им рекао да нећемо издати идеолошке принципе. Споразум тројице могу да окаче мачку о реп јер по њему треба да пристанем да не будем Србин и признам УЧК творевину Косово“, казао је Кнежевић.

Рекао је и да његова Демократска народна партија није гласала за споразум Кривокапић-Бечић-Абазовић па стога могу да га, како је рекао „окаче мачку о реп“.

Према том споразуму, рекао је, да би он требало да се одрекне тога да буде Србин.

Он је казао да у том споразуму не пише ни „Сребреница“ па се Кривокапић позива на тај документ.

Требало је, казао је, и данас када су играли Финска и Русија да навија за Финску.

„Е, нећу…“, изричит је био Кнежевић.

„Ви сте, премијеру, понијели лопту кући, попели сте је на таван, и нико не може да је нађе. Сад се на фудбалском терену људи сударају главама, ударају о стативе, јер нико не зна која је тактика…“, сликовито је говорио Кнежевић и додао:

„Ја вас најдобронамјерније упозоравам, колико сутра заједно са свима нама људи који су вас подржали могу поћи да траже лопту. И кад је врате на терен, ви више нећете играти фудбал“.

Своје излагање Кнежевић завршио речима: „Слава Србији, слава Црној Гори, слава Русији“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар