РС и матица

„Бранимо Српску“ у Приједору: Не пристајемо на колонијалну управу самозванца Шмита

ВИШКОВИЋ: СРПСКИ НАРОД БРАНИ СВОЈУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ У КОЈОЈ ЖЕЛИ ДА ОСТАНЕ И ОПСТАНЕ
  • Премијер Радован ВИШКОВИЋ: Порука из свих градова Српске, вечерас из Приједора, онима који желе да се играју са судбином Српске је: „Господо, неће моћи, морате се уозбиљити и уважавати Републику Српску!“
  • Српски члан Предсједништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Као што смо преживјели све ове године и одупирали се разним притисцима и изазовима, сигурна сам да ћемо на крају побиједити и у овој бици. Превасходно овдје мислим на предсједника Републике Српске Милорада Додика, с обзиром да је он најизложенији притисцима у посљедње вријеме

Извор: РТРС

У ПРИЈЕДОРУ је одржан народни скуп подршке институцијама Републике Српске „Бранимо Српску“.

Скупу су присуствовали и предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и градоначелник Приједора Слободан Јавор.

Стевандић је рекао да Република Српска и њени грађани неће пристати на политичку капитулацију и прихватање колонијалне управе самозваног виског представника.

Вишковић је рекао да српски народ брани Републику Српску у којој жели да опстане и остане, захваливши грађанима Приједора што су се окупили у знак подршке институцијама

– Порука из свих градова Српске, вечерас из Приједора, онима који желе да се играју са судбином Српске је: „Господо, неће моћи, морате се уозбиљити и уважавати Републику Српску!“.

Цвијановићева је рекла да је циљ окупљања одбрана институција Српске.

– Као што смо преживјели све ове године и одупирали се разним притисцима и изазовима од рата, сигурна сам да ћемо на крају побиједити и у овој битки. Превасходно овдје мислим на предсједника Републике Српске Милорада Додика, с обзиром да је он најизложенији притисцима у посљедње вријеме – истакла је Цвијановићева.

Ђокић је поручио да грађани скуповима подршке поручују да су против манипулација којима је БиХ изложена већ 28 година од стране међународног фактора и појединих центара моћи.

– Сматрамо да процес против Додика нема никакав смисао и да га треба што прије окончати – рекао је Ђокић.

Јавор је рекао да вечерас из Приједора шаљу поруку да народ неће више да ћути и да ће да брани институције Српске.

– Поручујемо да нећемо посустати, ми смо јединствен народ, слога и јединство ће нас сачувати. Не желимо да нам неко кроји судбину – истакао је Јавор, додајући да је снажна Република Српска гарант опстанка српског народа на овим просторима.

Скуп „Бранимо Српску“ заказан је и за сутра у Градишци, а градоначелник Зоран Аџић позвао је грађане да стану у одбрану Републике Српске и омогуће сигуран опстанак српског народа на овим просторима.

Претходни скуп одржан је 26. октобра у Добоју, одакле је поручено да српски народ не брани само Републику Српску, већ и право да бира свог предсједника.

Скупови „Бранимо Српску“ одржани су и у Требињу и Зворнику са којих су грађани поручили да су одлучни у очувању Републике Српске, њених институција и имовине.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар