Скупштина РС

Матвијенко: Русија Републику Српску сматра главним политичким и економским партнером у БиХ

ЧУБРИЛОВИЋ У МОСКВИ: ПОСЈЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ САВЈЕТА ФЕДЕРАЦИЈЕ БИЛА ВАЖАН ДОГАЂАЈ ЗА РС
  • Недељко ЧУБРИЛОВИЋ пренио Валентини МАТВИЈЕНКО да се бивши предсједик Републике Српске Милорад Додик, сада предсједавајући Предсједништва БиХ, нада скором сусрету са предсједником Русије Владимиром Путином током предстојећег Међународног економског форума у Санкт Петербургу

РУСИЈА сматра Републику Српску главним политичким и економским партнером у БиХ и цијени конструктивне односе са Српском, изјавила је предсједник Савјета Федерације Валентина Матвијенко током састанка у Москви са предсједником Народне скупштине Српске Недељком Чубриловићем.

Заинтересовани смо за досљедну примјену Дејтонског споразума и развој сарадње са Русијом. Сматрам да ће ваша посјета допринијети учвршћивању међупарламентарних веза, цијелог комплекса односа између Русије и Републике Српске“, рекла је Матвијенко.

Она је подсјетила на своју прошлогодишњу посјету БиХ, истичући пријатељску атмосферу и гостопримство које је указано руској делегацији у Републици Српској, преноси Руска газета“.

Чубриловић је рекао да је прошлогодишња посјета делегације Савјета Федерације Русије била важан догађај за становнике Републике Српске и цијеле БиХ, додајући да је парламент Српске заинтересован за наставак сарадње.

Он је упутио позив да делегација из Русије, коју одреди Матвијенко, посјети Републику Српску.

Чубриловић је пренио Матвијенковој да се бивши предсједик Републике Српске Милорад Додик, сада предсједавајући Предсједништва БиХ, нада скором сусрету са предсједником Русије Владимиром Путином током предстојећег Међународног економског форума у Санкт Петербургу.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар