Скупштина РС

Стевандић: Српска законом о имунитету штити своје државотворне и суверенистичке одлуке

НАГЛАСИО ДА ЈЕ РС ТАКАВ ЗАКОН ПОТРЕБАН ЗБОГ НЕУСТАВНИХ ОДЛУКА КРИСТИЈАНА ШМИТА ОД 1.ЈУЛА
  • Предсједник НС РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Српска мора размишљати  о својој будућности и о томе да може контролисати државотворни процес, што подразумијева да се штите и људи који га спроводе
  • Шмит се мијешао у рад Народне скупштине РС и онемогућио нормално одвијање законодавног процеса и функционисање уставних институција Републике Српске

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је Нацрт закона о имунитету Републике Српске настао као реакција на неуставне одлуке Кристијана Шмита од 1. јула.

Стевандић је подсјетио да је Шмит, којег Република Српска не признаје као виског представника, донио одлуку којим се Закон о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ мијења, прописавши да је неизвршавање његових одлука кривично дјело за које је предвиђена затворска казна од шест мјесеци до пет година.

Предсједник Парламента Српске је истакао да се Шмит мијешао у рад Народне скупштине и онемогућио нормално одвијање законодавног процеса и функционисање уставних институција Републике Српске.

Он је истакао да се предложеним нацртом закона поставља темељ заштите државотворних и суверенистичких одлука.

– Намјера је искључиво у заштити законодавног процеса и не постоје други мотиви. Закон је веома јасан – рекао је Стевандић, образлажући Нацрт закона о имунитету у НСРС.

Он је додао да Република Српска мора да размишља о својој будућности, као и да може контролисати државотворни процес, што подразумијева да се штите људи који га спроводе.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар