Странке

Народна странка прикључила се ДНС – Тадић нови потпредсједник обједињене партије

ОБА ЛИДЕРА НАГЛАСИЛА ДА ПРИКЉУЧИВАЊЕ НС НИЈЕ ПЛОД ПОЛИТИЧКЕ ТРГОВИНЕ
  • Лидер ДНС Марко ПАВИЋ: Доста је подјела. Морамо радити заједно да бисмо обезбиједили економски и сваки други развој Српске… ДНС остаје отворен за све који сматрају да су правда и развој услови за дуговјечност народа и Српске
  • Огњен ТАДИЋ: Треба формирати озбиљнију власт која ће са више одговорности и озбиљности рјешавати проблеме грађана. ДНС је, поред ХДЗ-а и СДА, једина партија која се може практично политички остваривати на сва три нивоа власти у БиХ

НАЈВИШИ представници ДНС-а и Народне странке данас су у Бањалуци донијели заједничку одлуку о уједињењу и јединственом дјеловању у оквиру ДНС-а.

Досадашњи предсједник Народне странке Огњен Тадић изабран је за потпредсједника ДНС-а.

Предсједник ДНС-а Марко Павић је рекао новинарима да би постигнути договор са Народном странком требало да омогући спуштање тензија у друштву и да то буде нови политички договор у чијем фокусу неће бити политичари, већ народ и Република Српска.

„То су основни циљеви данашњег договора. Доста је подјела. Морамо радити заједно да бисмо обезбиједили економски и сваки други развој Српске“, рекао је Павић након заједничке сједнице Предсједништва ДНС-а и Савјета Народне странке на којој је разматрана могућност уједињења двије странке и наставак дјеловања у оквиру јединственог политичког субјекта.

Павић је рекао да Народна странка и Огњен Тадић могу допринијети реализацији плана у чијем је фокусу бољи живот грађана Српске.

„ДНС је остао отворен за све који сматрају да су правда и развој услови за дуговјечност народа и Српске. Са свима ћемо разговарати и убудуће, трудећи се да увијек отворимо неки нови пут и алтернативе, што је посао политичара. Желимо да након избора заједно с грађанима реализујемо идеје ДНС-а“, рекао је Павић.

Он је честитао Огњену Тадићу на избору за потпредсједника ДНС-а, те пожелио свим досадашњим члановима Народне странке добродошлицу.

„Данас смо постигли добар договор и убијеђен сам да ћемо заједно успјети“, поручио је Павић.

Када је ријеч о подршци СНСД-овом кандидату за предсједника Српске, чије име није још званично саопштено, Павић је рекао да се ДНС не каје због те одлуке.

„Имамо своју политику од почетка и држаћемо је се. СНСД има своје разлоге зашто не излази с кандидатом, иако мислим да је рано излазити с кандидатима прије расписивања избора“, рекао је Павић.

Тадић је рекао да су добре одлуке двије странке о уједињењу и јединственом дјеловању у оквиру ДНС-а.

„Добре су за Српску и њене грађане, као и све људе из двије странке. Ове одлуке нису против било кога и добра су порука за политичку јавност Српске, а то је да је политику подјела и завада потребно претворити у политику удруживања, разумијевања и дијалога како би се Српској донијела стабилност“, рекао је Тадић.

Он је рекао да до одржавања избора бирачима треба објаснити концепт да озбиљни људи на озбиљан начин треба да се баве политиком, те имају одговорност за изазове који долазе.

Тадић је додао да у вези с овим договором није било никакве политичке трговине, као и да актуелни политички приступ на нивоу институција БиХ није донио ништа специјално добро.

„Треба формирати озбиљнију власт која ће са више одговорности и озбиљности рјешавати проблеме грађана“, рекао је Тадић и додао да је ДНС, поред ХДЗ-а и СДА, једина партија која се може практично политички остваривати на сва три нивоа власти у БиХ.

На питање да ли лидер СНСД-а Милорад Додик, с обзиром на раније међусобне „окршаје“ на изборима, има његову подршку као кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, Тадић је рекао да ниједан појединац у политичком животу не доноси такве одлуке, па ни он, већ органи странака.

На конференцији за новинаре у просторијама Народне скупштине, Павић и Тадић су честитали новинарима Међународни дан слободе медија.

Заједничкој сједници ДНС-а и Народне странке у просторијама Народне скупштине присуствовали су представници руководства двије партије.

(Срна)

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар