Вијести

Директору ОБА Осману Мехмедагићу поништена диплома коју је у Бањалуци стекао незаконито

УНИВЕРЗИТЕТ ЗА ПОСЛОВНЕ СТУДИЈЕ ПОСТУПИО У СКЛАДУ СА НАЛАЗОМ ПРОСВЈЕТНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ

УНИВЕРЗИТЕТ за пословне студије из Бањалуке поништио је диплому директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића за коју је Републичка просвјетна инспекција утврдила да је стечена незаконито, потврђено је Независним“ у Инспекторату Републике Српске.

Републичка просвјетна инспекција извршила је данас на Универзитету за пословне студије у Бањалуци контролу да ли је извршено рјешење којим је дат налог да буде поништена диплома Османа Мехмедагића и проглашена ништавом у `Службеном гласнику Републике Српске`. Утврђено је да је Универзитет поступио по рјешењу инспектора“, истакли су у Инспекторату.

Увидом у предочену документацију, како је наведено, утврђено је да је Сенат Универзитета за пословне студије на ванредној сједници 12. новембра 2019. године донио рјешење којим је поништио диплому издату на име Османа Мехмедагића. 

Инспектору је на увид предочена и уплатница Службеног гласника Републике Српске“ од 13. новембра 2019. године за објављивање да је поменута диплома неважећа.

Универзитету за пословне студије је дат налог да инспектору послије објављивања достави доказ да је диплома поништена у Службеном гласнику Републике Српске“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар