Вијести Странке

Говедарица: Безбједност у Бањалуци је гора него што тврде Лукач и Цвијановић

ПОМЕНУО И ПРИЈЕТЊЕ МИЛАНУ ТЕГЕЛТИЈИ, ЖЕЛИМИРУ ЛЕПИРУ И ЗОРАНУ БУЛАТРОВИЋУ

ПРЕДСЈЕДНИКСрпске демократске странке (СДС) Вукота Говедарица сматра да су данашње оцјене предсједника Владе Српске Жељке Цвијановић и министра унутрашњих послова Српске Драгана Лукача о безбједности у Бањалуци нетачне и неутемељене, јер нису коментарисали посљедња дешавања која су потресла град.

Говедарица је подсјетио да је 24. марта у Врбасу пронађено тијело Давида Драгичевића и додао да је више него очигледно да, како наводи, полиција крије многе детаље који су у вези са овом смрћу.

Из СДС-а је саопштено да је Говедарица навео да је и шест дана касније пријетње смрћу добио предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милан Тегелтија, као и главни окружни тужилац из Бањалуке Желимир Лепир и његов замјеник Зоран Булатовић, док је дан након тога, 31. марта, неколико минута прије поноћи, испаљена зоља у зграду „Еурохерца“.

Говедарица каже да су сви у Републици Српској свјесни тога да је полиција спремна да брани грађане Српске и додао да „упркос томе у полицији има и оних који су спремни да по сваку цијену заштите појединце који су умислили да је Бањалука њихов приватни посјед“.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар