Вијести

Иванић неће постати ванредни професор Економског факултета у Бањалуци?

СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА ОСПОРИО ЊЕГОВ ПОНОВНИ ИЗБОР ЗБОГ „НЕИСПУЊЕНИХ УСЛОВА“
  • Декан Станко Станић изјавио да ће на мјесто ванредног професора за ужу научну област – Теоријска економија, умјесто Иванића, који је био једини кандидат, ускоро бити именован други професор

БИВШИ српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић највероватније неће поново засновати радни однос на Економском факултету у Бањалуци, како је раније најављивано.

То је објавила Радио телевизија РС, а потврда је стигла и са Економског факултета, након што је Сенат Универзитета у Бањалуци оспорио његов избор у звање ванредног професора, због, како је навео, неиспуњених услова.

Декан овог факултета Станко Станић изјавио је да ће на мјесто ванредног професора за ужу научну област – Теоријска економија, умјесто Иванића, који је био једини кандидат, ускоро бити именован други професор.

– Обавештавам вас да са данашњим даном истиче шест месеци од дана расписивања конкурса, због чега ће Научно-наставничко веће Економског факултета предложити Сенату да прогласи тај конкурс неуспјелим. На истој сједници Вијеће ће утврдити приједлог да се умјесто професора Иванића именује други одговорни наставник – рекао је Станић.

Овој одлуци претходила је примједба Сената Универзитета у Бањалуци, који је Наставно-научном вијећу Економског факултета, одлуку о именовању Младена Иванића у звање ванредног професора, вратио на додатно изјашњавање, због примједби на рад Комисије за избор наставника и сарадника, наведено је у тексту.

Станић је прије неколико дана тврдио да су сви услови о именовању Иванића испуњени, али је сада предложио да се конкурс прогласи неуспјелим.

Осим новог реизбора, Сенату је споран и Иванићев ангажман на факултету од 2007. године, када му је истекло претходно звање ванредног професора, за које је биран 2001. године. Станић је навео да је Иванић, као изабрани функционер, имао право на мировање статуса, али да су с њим потписивани уговори о дјелу.

Иванић није желио да коментарише ове информације. Он је почасни предсједник опозиционе Партије демократског прогреса (ПДП), који је на октобарским изборима изгубио трку за српског члана Предсједништва БиХ од лидера СНСД-а Милорада Додика.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар