Вијести

Караџић Петронијевићу: Ова пресуда нема везе са правдом

ПРАВНИ ТИМ ПРВОГ ПРЕДСЈЕДНИКА РС ПОДНИЈЕЋЕ ЗАХТЈЕВ ЗА РЕВИЗИЈУ ПРЕСУДЕ

НАКОН изрицања пресуде на доживотни затвор, преко адвоката, огласио се Радован Караџић који је рекао да „пресуда нема везе са правдом”.

Ове ријечи медијима је пренио његов адвокат Горан Петронијевић, који је са Караџићем био у судници током изрицања пресуде.

Иначе, Петронијевић, члан правног тима Радована Караџића, казао је данас да се не може отети утиску „да је поступком управљао Мерон”, најавивши да ће се с осуђеним бившим предсједником Републике Српске разговарати сутра.

Додао је да је с Караџићем разговарао јутрос.

– Другостепена пресуда која је данас изречена Радовану Караџићу јесте правоснажна али није коначна, јер и даље има право на ванредни правни лијек – ревизију, рекао је за Танјуг члан Караџићевог правног тима адвокат Горан Петронијевић.

„Ми ћемо га сутра посетити и размотрити могућност да од свих ових доказа који су од нас прикривени у току првостепеног поступка од стране тужилаштва, сачинимо ново чињенично стање које ће нам бити довољан разлог за подношење захтева за ревизију“, прецизирао је Петронијевић.

Он је додао да ће у том дијелу правне борбе, бити учињен још један правни напор да се дође до истине.

Коментаришући данашњу пресуду којом је Караџићу казна од 40 година затвора повећана на доживотни затвор, Петронијевић каже да је то било очекивано.

„Ово је одраз стања на терену. Кад год је притисак према Републици Српској и према Србима, овакве пресуде су увек биле нека врста компензације. Тако да се осим овога што се данас догодило није се друго ни могло очекивати“, навео је Петронијевић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар