Вијести

Каран затражио заштиту полиције због пријетњи припадника групе „Правда за Давида“

„УЗВИКИВАЛИ СУ. ЗЛОЧИНАЦ, САУЧЕСНИК, УБИЦА, ТРЕБА ГА УБИТИ, ТРЕБА ИЗВУЋИ ИСТИНУ ИЗ ЊЕГА“
  • Катарина, кћерка Жељка Карана: „Позвала сам полицију и у јецајима рекла жени на централи ко сам и да одмах пошаље некога, била сам сигурна да ће нам ти људи ући у кућу и поубијати нас“

ДИРЕКТОР Завода за судску медицину Републике Српске Жељко Каран изјавио је да је отишао у Полицијску управу Бањалука да би поднио пријаву због угрожавања сигурности и пријетњи које како је додао, синоћ њему и његовој породици упутиле особе које су биле на протестном скупу у организацији групе „Правда за Давида“.

Каран је рекао да се на улазу зграде у којој станује окупила група људи и да су га позивали и путем интерфона.

Он је појаснио да су у то вријеме са њим у стану били његова супруга, кћерка и мајка.

„Чула се галама, вика, дрека, псовке, пријетње и позиви на то да се обрачунају са мном. Узвикивали су: злочинац, саучесник, убица, треба га убити, треба га убити, треба да се ми обрачунамо с њим, да ми из њега извучемо истину о том случају и тако даље. Мојој кћерки и мајци је позлило и било је веома ружно и гадно. Што се мене тиче, ја их се не плашим, али била је угрожена читава породица“, нагласио је Каран, преноси АТВ.

Пријетње њему и његовој породици, како је додао, упућене су око 22.30 сати.

„У почетку нисам ни схватио шта се догађа јер сам био у соби која се налази на другом крају стана према дворишту и паркингу све док није почела бјесомучна звоњава на интерфон. Тада сам схватио шта се дешава“, рекао је Каран.

Каранова кћерка Катарина такође је рекла да је претрпјела велики страх због ових догађаја.

„Позвала сам полицију и у јецајима рекла жени на централи ко сам и да одмах пошаље некога, била сам сигурна да ће нам ти људи ући у кућу и поубијати нас. Осјећај несигурности у свом граду трпим и подносим преко 9 мјесеци, ћутали смо, нисмо хтјели изазивати никог одговорима на силне провокације ни бранити се јавно иако смо морали бити обазриви куда се крећемо, иако смо живјели у страху, али ово синоћ је превршило сваку мјеру“, рекла је Каранова кћерка.

Она је апеловала на групу „Правда за Давида“ да „промисле о потезима потезима које повлаче“ јер, како је нагласила, они угрожавају читаву једну породицу.

Каран је обавио прву обдукцију тијела страдалог Давида Драгичевића из Бањалуке послије чијег проналаска су почели протести које предводе отац младића Давор Драгичевић и група„Правда за Давида“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар