Вијести

Лукић: Генерал Младић се и даље лоше осјећа – морамо да видимо шта он хоће

АДВОКАТИ ЊЕГОВЕ ОДБРАНЕ ТРАЖЕ ДА СЕ СТАТУСНА КОНФЕРЕНЦИЈА ОДГОДИ

Бранко Лукић

  • Бранко ЛУКИЋ: „Ја и даље не могу да путујем, а адвокат Драган Иветић је тренутно у болници, након што је био у Африци, у Аруши (због једног правног случаја)“

ОДБРАНА генерала Ратка Младића обавијестила је Међународни механизам за кривичне судове у Хагу /ММКС/ да и даље не може да се изјасни о присуству статусној конференцији и тражила да тај рок буде продужен, рекао је један од Младићевих бранилаца Бранко Лукић.

Јавили смо да не можемо, није се ништа променило. Ми хоћемо и даље да видимо клијента да бисмо знали шта он хоће. Друго, ја и даље не могу да путујем, а адвокат Драган Иветић је тренутно у болници, након што је био у Африци, у Аруши /због једног правног случаја/“, рекао је Лукић Срни.

Он је додао да је одбрана у писаној форми затражила од Механизма да тај рок буде продужен.

Сада не можемо чак ни да одговоримо. Тражили смо да се и тај рок продужи да бисмо могли да одговоримо када Иветић изађе из болнице. Није лако радити у овим условима. Судије би биле вероватно онлајн. А ја не могу да идем онлајн, јер моја адвокатска комора ми то не дозвољава“, објаснио је Лукић.

Лукић је додао да се Младић осјећа и даље лоше.

Претходно је Механизам 18. новембра усвојио захтјев одбране Ратка Младића да се одгоди статусна конференција, која је требало да буде одржана 19. новембра, јер ниједан од бранилаца није могао да присуствује.

Одбрани је дат рок од 30 дана да јави када ће адвокати одбране бити доступни, а тај рок је истекао 10. децембра.

Лукић је поновио да се и Младић противи да се статусна конференција одржи видео-линком.

Статусна конференција, како је раније најављено, требало је да буде одржана у видео-форми због пандемије вируса корона.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар