Вијести

„Механизам“ одредио да Младића на изрицању пресуде заступа Пета Луиза Багот

ГЕНЕРАЛ ЋЕ СЕ ПОЈАВИТИ У СУДНИЦИ, АЛИ ЈЕ ИГНОРИСАНО ШТО ЊЕГОВИ АДВОКАТИ НЕ МОГУ ДА ПРИСТУПЕ

ЖАЛБЕНО вијеће Механизма за кривичне судове у Хагу објавиће у уторак, 8. јуна другостепену пресуду Ратку Младићу, оптуженом за ратне злочине у Босни и Херцеговини 1991-1995. године.

Овом одлуком Жалбено вијеће заправо одлучује о жалбама које су поднијели и тужилаштво Механизма и Младићеви браниоци на првостепену пресуду којом је он осуђен на доживотни затвор.

Жалбено вијеће може да потврди, преиначи или укине првостепену пресуду и наложи понављање суђења.

Младић ће, према информацијама Танјуга, лично присуствовати изрицању пресуде, али ће бити без својих бранилаца, адвоката Бранка Лукића и Драгана Иветића, који нису у могућности да приступе суду у Хагу, нити да изрицање пресуде испрате видео конференцијском везом.

Због изостанка бранилаца, Жалбено вијеће је одлучило да Младићу, само за ово рочиште, постави адвокатицу Пету Луизе Багот која ће према одлуци вијећа, заступати Младићеве интересе, саопштено је данас из Механизма.

Младићеви адвокати раније су тражили да се одложи изрицање пресуде, док они не буду у могућности да обојица присуствују, али је Механизам одбио њихове захтјеве као неоправдане.

Младић је ухапшен у Србији и изручен Хагу 2008. године.

Од тада је у Хашком притвору и лошег је здравственог стања.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар