Вијести

Младићева одбрана тражи одлагање изрицања пресуде предвиђено за 8. јуни

ЈЕДАН ОД ГЕНЕРАЛОВИХ БРАНИЛАЦА – ДРАГАН ИВЕТИЋ – ТРЕНУТНО ЈЕ У БОЛНИЦИ
  • Ратни командант ВРС одмах након одређивања датума изрицања пресуде рекао да се противи свакој врсти видео линка и инсистира да буде лично присутан у судници, у пратњи оба своја браниоца Бранка Лукића и Драгана Иветића
  • У захтјеву одбране се посебно наглашава: „Ментална способност господина Младића да смислено учествује у поступку и даље остаје непровјерена и потенцијално је утврђено да негативно утиче на интегритет поступка

OДБРАНА генерала Ратка Младића затражила је одгађањe изрицања пресуде до тренутка када би оба браниоца могла да буду лично присутна у судници, заједно са својим клијентом.

Под овим непредвиђеним, несрећним и екстремним околностима, одбрана Ратка Младића с поштовањем захтијева од Жалбеног вијећа да стопира рочиште изрицања пресуде и да исто одгоди до тренутка када би оба браниоца могла лично присуствовати суду са клијентом“, наводи се у захтјеву који је потписао бранилац Бранко Лукић.

Механизам за кривичне судове у Хагу саопштио је раније да је изрицање правоснажне пресуде заказано за 8. јун.

Стране у спору морале су до данас да обавијесте Механизам о томе да ли ће се неко од бранилаца или сам Младић опредијелити да учествују на рочишту путем видео конференције.

Ратко Младић је одмах након одређивања датума изрицања пресуде рекао да се противи свакој врсти видео линка и инсистира да буде присутан лично у судници у пратњи оба своја браниоца Бранка Лукића и Драгана Иветића“, наводи се у захтјеву.

Одбрана подсјећа и понавља оно што је наведено у пријави од 24. маја 2021. године у којој обавјештава Жалбено веће и Секретаријат о недоступности Драгана Иветића, који нажалост неће моћи да учествује на заказаном изрицању пресуде, због хитне хоспитализације и континуираног лијечења, чиме се спречава његово учешће у било ком облику.

Поред тога, ментална способност господина Младића да смислено учествује у поступку и даље остаје непровјерена и потенцијално је утврђено да негативно утиче на интегритет поступка“, наводи се у захтјеву.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар