Вијести Федерација/БиХ

Нешић: Мјере безбједности у БиХ подигли смо на виши ниво

ТО СУ – ЗБОГ ДОГАЂАЈА НА БЛИСКОМ ИСТОКУ – ВЕЋ УЧНИЛЕ ФРАНЦУСКА, АУСТРИЈА И СЛОВЕНИЈА
  • Министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад НЕШИЋ: Пратимо догађаје како у региону тако и у свијету и вјерујемо да нас ни један догађај неће изненадити

МИНИСТАР безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да су мјере безбједности у БиХ подигнуте на виши ниво због бојазни од евентуалног преливања кризе са Блиског истока, те истакао да је безбједносна ситуација у БиХ тренутно добра.

Нешић је рекао и да безбједносне агенције у БиХ успјешно извршавају своје редовне задатке, те да очекује да тако и остане.

– Пратимо догађаје како у региону тако и у свијету и вјерујемо да нас ни један догађај неће изненадити – навео је Нешић за Срну.

Нешић је данас упутио акт свим безбједносим агенцијама које се налазе у саставу његовог министарства у којем је затражио да предузму све мјере радње како би се обезбиједила сигурност грађана и имовине.

Истакао је да је затражио од безбједносних агенција да хитно одговоре на питање које су мјере и радње предузели.

– А све како би могли обавијестити јавност, а да не угрозимо предузете мјере – истакао је Нешић.

Он је указао и на дешавања у Француској и Аустрији, подсјетивши да су и те земље подигле ниво безбједности због опасности од тероризма.

Француска Генерална дирекција за цивилно ваздухопловство саопштила је данас да су безбједносна упозорења издата на осам аеродрома у тој земљи, док је Словенија подигла процјену угрожености од тероризма на средњи ниво, што је трећи од пет нивоа опасности.

Аустрија је подигла ниво терористичке опасности на четврти /наранџасти/ ниво и донијела одлуку да у наредном периоду готово 200 војника изађе на улице, првенствено Беча.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар