Вијести Федерација/БиХ

Новаковић Бурсаћ: Институт за нестала лица БиХ функционише са нелегалном управљачком структуром

НАВЕЛА ДА ЈЕ ЊЕГОВОМ НАДЗОРНОМ ОДБОРУ ЈОШ 2010. ИСТЕКАО МАНДАТ

ДЕЛЕГАТ српског народа у Дому народа парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је данас да и да се то рефлектује на рад те институције.

Бурсаћева је подсјетила да Управни одбор Института за нестала лица БиХ од 2016. године функционише у правно непостојећем статусу, а да је Надзорном одбору 2010. године истекао мандат.

Она је на сједници Дома народа упутила питање министру за људска права и избјеглице Севлиду Хуртићу које се односи на то када ће бити покренута процедура јавног позива за избор чланова Управног и Надзорног одбора Института за нестала лица БиХ.

– Занима ме када ће се ове управљачке, надзорне структуре Института довести у легалан статус – рекла је Бурсаћева у дијелу сједнице за постављање питања и затражила да јој се одговор писмено достави јер Хуртић данас не присуствује сједници.

Делегат Клуба бошњачког народа Шефик Џаферовић је у делегатском питању затражио од Савјета министара детаљну информацију у којој фази су три мултилатерална споразума потписана у Берлину које је тадашњи предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија потписао.

Делегат Клуба хрватског народа Илија Цвитановић поставио је питање министру иностраних послова у Савјету министара Елмедину Конаковићу које се односи на спровођење обавеза Софијске декларације о спровођењу Зелене агенде.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар