Вијести Федерација/БиХ

Почеле тактичке игре: Дудаковић у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву

ЊЕГОВ АДВОКАТ АСИМ ЦРНАЛИЋ ТВРДИ ДА ЈЕ „ХОСПИТАЛИЗИРАН И НА ПРЕТРАГАМА“

БИВШИ командант Петог корпуса Армије БиХ Атиф Дудаковић је смјештен на Клинички центар Универзитета у Сарајеву, потврдио је то за сарајевски портал Кlix.ba његов адвокат Асим Црналић.

„Атиф Дудаковић је тренутно хоспитализиран и на претрагама је, тако да не можемо ништа више рећи у његовом здравственом стању“, казао је адвокат Црналић.

Дудаковић је ухапшен 27. априла у свом стану у Бихаћу због сумње да је починио ратне злочине, а који се односе на страдање више стотина жртава, цивила и заробљених војника српске националности током 1995. године, као и ратне злочине против цивилног становништва бошњачке национаности и припадника тзв. АП Западна Босна током 1994. године.

Осим Дудаковића слободе је било лишено и 13 припадника Петог корпуса Армије Р БиХ који су се сумњичили за кривична дјела злочина против човјечности.

Суд БиХ је донио одлуку да се осумњичени бране са слободе и одредио им је мјере забране у којима им се забрањује контактирање са свим представницима приватних и електронских медија о чињеницама које се односе на овај кривични поступак, као и јавна обраћања у вези са кривичним поступком.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар